esnyz14 20 Haftalık hamileyim, düzenli olarak diş bakımları da yapıyorum ama 2 gündür diş etlerim şişti sanırım, birşey yerken acıyor yaşayan oldu mu nedeni ne olabilir?
Fitifitifiti esnyz14 hamilelik hormonlarindan kaynakli merak etmeyin normale donecek. Benim de disetlerim hep sismisti her fircalamada cayir cayir kaniyodu fircalamayi aksatmamama ragmen. 32.haftadayim ancak normale donduler sagolsunlar :)
Symakkus Hamilelik te genelde oluyor aynı durumu yasıyorum. Hatta daha kötü 20lik dişim hamileliğimde cürüdü suan son üç ayda oldugum için cekmiyolarda Allah yardımcımız olsun
esnyz14 Symakkus Ben bu haftaya kadar yaşamadığım için acaba vitamin eksikliğinden kaynaklı falan mı diye düşündüm. 20′lik diş çok zordur Allah kolaylık versin inşallah size de😔
Symakkus esnyz14 ikinci hamileliğm ilknde de diş problemleri cok yasadım bebek sizden kalsiyum aldıgı için diş agrısı ve sıkıntısı cok olurmus derler ne kadar dogru tam bişey diyemiyorum ama cok zor diş agırısı
esnyz14 Symakkus Yine de çok teşekkür ederim. Evet diş ağrısı çok zor maalesef belli bir dönemde çok yaşamıştım umarım ağrılarınız geçer de doğumdan sonra hemen çektirirsiniz☺️
Pemberuya esnyz14 yaa erkek bebek genelde diş etlerinden besleniyormuş derler de o yüzden sordum kuzum sağlıkla gelsinler 🥰🥰
esnyz14 Pemberuya Yani en son kendi doktoruma 15 haftalıkken gittim net kız olduğunu söyledi. Aylık kontrole gittiğimde de maalesef yoktu deprem bölgesine gitmişti tekrar soramadım bir yanılma yoksa eğer kız bebiş :) amin hepimiz sağlıcakla alalım size de geçmiş olsun, sizin bebiş erkek mi? 🌼😍
Bsrcip K vitamini eksikliği dis eti kanaması yapar diye biliyorum muhtemelen vitamin eksikliği. Gebelerde diş problemleri çok oluyor. Kalsiyum da önemli. Yoğurt tüketin bol bol laktoz intoleransiniz yoksa. Varsa az yiyin gaz yapar.
esnyz14 Bsrcip Diş eti kanaması yapmadı ama felaket acıyor. Bende vitamin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum :/ Ama dediğinizi bir tüketeyim belki fayda sağlar çok teşekkür ederim :)
Enno Merhaba dün diş kliniğine gittim diş eti ağrıları ve kanaması için doktor baktı çok normal şuan sizin bağışıklık vitamin hersey yarı yarıya indi yapıcagınız tek sey doğuma kadar düzenli fırcalamak olsun dedı.eger temizleme yaparsam normal insanların 5 gune ıyılesır sızın 10 güne direnç azaldığı için dedi ve paradontax önerdi
esnyz14 Enno Ya bende vitamin eksikliği düşündüm çünkü benim kadın doğumcum hala folik asite devam ettiriyor ama takviye edici gıda var içinde o yüzden. Belki de içindeki vitaminler yeterli gelmediğinden dolayı… Allah’ım size de şifa versin inşallah 🌼 demek ki bu durum hamilelikte normal
esnyz14 Fitifitifiti Çok teşekkür ederim, bende bakımları yapmama rağmen böyle olunca şaşırdım ister istemez ama şimdi içim rahatladı. Sizin az kalmış bidaha olmasın inşallah çok zor😔