Evet güzel anneler ha doğurdum ha doğurcam derken 40+1 de yavrumu kucağıma aldım şuan yanımda masum masum uyuyor🥹29 martta kontrole gittiğimde hafif sancılarım vardı doktorum cumartesi tekrar gelmemi istedi eğer cumartesi günü de bi gelişme olmazsa pazartesi suni ile doğumumu başlatacaktı. Cumartesi kontrole gittim yine sancılarım çıkmıştı ama o zaman kadar hiç açıklığım var mı diye kontrol etmemişti normalde okuduğum ve edindiğim bilgilere göre sancı çıkınca açıklığa bakılıyordu. Herneyse cumartesi de tık yok doktorum bu seferde yarın gel eğer yarın bi gelişme olursa yatışını verirler demişti pazar günü gittiğimde de sancılarım çıktı ve doktor açıklığıma baktığında 2 cm açıklığım vardı pazartesi yatışım yapılmayacak olsa o gün yatışımı verecekti büyük ihtimalle. Eve gönderdi bol bol yürü otur kalk sıcak duşa gir dedi hepsini yaptım bebekte iyice aşağı inmiş dediklerinde kanala girmiş zannediyordum meğersem kanala da girmemiş. Bu arada doktorun da bebek kilolu diye daha fazla bekletmek istemedi yoksa bekleyecektik. Pazar eve döndüğümde asla yerimde durmadım evi sildim süpürdüm merdiven indim çıktım sıcak duş ilişki ne varsa yaptım ama hala tık yok 🤦🏻♀️ pazartesi sabah 6 da yatışım yapılacaktı o gece hiç uyuyamadım heyecan korku stres hepsi bir aradaydı 🥲Sabah 6 da yatışım yapıldı yavaş yavaş suni verilmeye başladı açıklıkta hala 2 cm o kadar umutluyum ki normal doğum olacağına eşim bana destek veriyor ben ona destek veriyorum felan neyse sancılar yavaş yavaş girmeye başladı nst ye bağlıyken nefesimi kesiyor resmen ama hareket halindeyken sancı felan hissetmiyordum pilates topunda zıpladım internetten açtım baktım neler yapabilirim diye bütün hareketleri yaptım ama bana mısın demedi 2 saat geçti 3 saat geçti 4 5 derken ne açılmam ilerlerdi ne de bebek kendini aşağı doğru ilerletti. Bebişime doktor iri bebek diyordu hep o yüzden sancılarıda hissettikten sonra yapabilir miyim düşüncesi girdi doktoruma söyledim eğer daha fazla acı çekeceksem sezeryan olmak istiyorum ben diye 🥲 o da hep bir şans verdi saat şu olsun şu kadar geçsin derken saat 2.30 oldu bebeğin kalp atışı yavaşlamaya başladı bu sefer kendisi de korktu riske atmayalım sezeryan yapalım diyince hemen tamam dedim 10 dakika içinde sancım kesildi rahatlatmak için başka serum takıldı felan derken kendimi bi anda ameliyathanede buldum ama nasıl korkuyorum nasıl titriyorum derken yattım sedyeye hemşireler ebeler benimle konuşuyor destek veriyorlar korkulacak bişey olmadığını söylüyorlar ama ne kadar umursarsan işte 🤷🏻♀️ anestezi uzmanı geldi o kadar tatlı bi adamdı ki güle oynaya iğnemi yaptı hissetmedim bile damar yolu daha çok acıtmıştı öyle söyleyeyim 🤭 korkum çok belli oluyordu istersen tamamen uyutalım dedi ben kabul etmedim oğluşumu bi an önce görmek istiyordum🥹 iğnem yapıldı serum tansiyon aleti vs takıldı hep karnımda çekiştirmeleri hissediyorum ama asla acı ne zaman başlayacaksınız demeye kalmadan bi çığlık sesi aman yarabbim oğlumun sesiydi 🥹 hiç bişeye değişilmez o an görür görmez ağlamaya başladım o kadar güzeldi ki melek melek😍 bu arada midem de bulanmaya başladı hemen bi iğne yaptılar geçti toplam 25 dakika anca sürmüştür ameliyat işlemi de . Ameliyat bitti odaya çıkartılıyorum ama nasıl heyecanlıyım yukarı çıktığım da eşim kapı da bekliyordu beni görür görmez ağlamaya başladı o an tekrar ona aşık olduğumu bi kere daha anladım 🥹 hemen oğlumu sordum gayet iyiymiş bi sıkıntı yokmuş görür görmez ağlamaya başladım o kadar güzelki eşime soruyorum bu bebe gerçekten benden mi çıktı diye 😂 4 te ameliyattan çıkmıştım ilk yürüyüşü 9.30 gibi yaptım zordu ama başardım asla yere bakmayın kızlar yoksa mide bulantısı baş dönmesi yapıyor burda çoğu yorumda okumuştum zaten aynen öyle yaptım asla yere bakmadım dimdik yürüdüm biraz oturdum yiyip içmem yasak ama nasıl acıktım susadım bi an önce su içmek istiyordum çünkü öksürük vardı en çokta o zorladı beni mafoldum hala öyleyim geçmedi🥲 ağrılarım çok fazla olmadı zaten 3-4 kere ağrı kesici iğne yaptılar bugün daha iyiyim evime geçtiğimde dahada iyi olup bebişime mis gibi bakıcam inşallah🥹 sütümde çok az geldi ve göğüslerim çok küçük biraz zorlanıyorum göğüs ucuyla emziriyorum mama da veriyoruz bi kaç güne sütüm de gelecek inanıyorum o yüzden stres yapmıyorum hiç 🌸 miniğim 03.04.2023 3.35 de 3800 kilo olarak doğdu teyzeler hayatıma yeni bi tarih daha eklendi Allahım isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin doğum yapacak olanlara kolaylık versin🙏🏻 unutup yazmadığım şeyler var eminim ki merak ettiğiniz şeyleri cevaplarım🥰