momofatlas34 merhaba. Geç dönüş yaptım kusura bakmayın. Öncelikle Ben bebeğimi kucağıma aldım ve ikimizin de sağlığı iyi. Size de sağlıklı ve kolay bir kavuşma diliyorum. Çok uzatmadan ama olabildiğince açıklayarak yazmam gerekirse. Perşembe sabah 7 de hastaneye yatış yaptım 7.30 gibi fitil takıldı. Akşam 17.00 civarında doktorum son açıklık muayenesi yaparken sancılarımın başlaması için biraz zorladı sıfır açıklığım vardı. 17.30 da sancılar başladı gece 00.00 a kadar şiddetlendi ve düzene girdi daha sonra 00.00 da sancıların fitil sayesinde mi yoksa kendiliğinden mi olduğuna bakmak için ve rahmi dinlendirmek için fitili çıkardılar. Hastaneye yatıştan itibaren iki saatte bir nst çekiliyordu. Fitil çıktıktan sonra sancıların şiddeti azaldı fakat devam ediyordu ertesi sabah 7 de tekrar açıklık bakıldı ve sıfırdı hala daha sonra suni sancı verilmeye başlandı bebeğin kalp atışları suni sancının şiddetiyle düzensizleşti saat 12 ye kadar suni sancı aldım ve tekrar açıklık muayenesi oldum hala sıfırdı. Doktorum beni daha fazla yormak istemediği için ve bebeğim de suni sancıyı sevmediği için riske atmak istemedi sonunda sezaryen oldum. Hiçbir doğum şekli için bir takıntım yoktu en doğalını denemek istemiştim sadece ama hem kızımız hem de vücudum direndi. Sonuç olarak denediğim için pişman değilim. Ne fitil, ne suni sancı korkulacak bir şey değilmiş. Sancılarım 90-100 leri görürken bile hiçbir sıkıntı çekmedim. Sadece süreç uzadıkça ve ilerleme olmadıkça yorucu olmaya başlıyor. Umarım sizin için her şey güzel olur. Her şey gönlünüzce olsun. En sağlıklı ve hayırlısı nasılsa o şekilde olsun.😇🌺