Herkese merhabalar,
Sizi acemi anneliğimin 11.gününden selamlıyorum😅 Doğum hikayemi yazmayı ben de kendime bir görev bildim ve yazacağım her şey umarım sizlerin de işine yarar.
24.03.2023 tarihinde hem nst’de bebek hareketlerinin yavaşlaması hem kordon dolanmış olması hem de benim tercihim sebebiyle planlı bir şekilde kombine spinal epidural sezeryan doğumum gerçekleşti.
07:30’da ameliyathaneye indirildim, 07:48’de bebeğim dünyaya gelmişti. Benim dikişlerimin yapılması ve odaya çıkmam ise 9’u buldu.
İşlemi yapan anestezi uzmanı gerçekten çok tatlıydı, ameliyat masasına oturup sırtınızı dışarı çıkararak oturup kendinizi rahat bırakıyorsunuz. Hem spinal hem de epidural için 2 farklı yerden giriş açtı. Spinalin etkisi 5-6 saat sonra geçince ağrılarım olmaması için 1 gün boyunca da epidural takılı kaldı. Ağrım oldukça tuşa basıyordum ve 5 dk içinde tüm ağrı yok oluyordu
Bu sebeple ilk ayağa kalmam, karnıma bastırılması vs hiç acılı olmadı. Sonrasında bol su ve kahve tüketimiyle herhangi bir baş ağrısı/ bel ağrısı da yaşamadım. İşin sırrı bol bol yürümekteymiş gerçekten de. 2.gün bol bol yürüdüm.
3.gün taburcu olurken tamamen ayakta her işimi kendim görebilir hale gelmiştim. Hatta oradaki hemşire ve hasta bakıcılar normal doğumdan bile hızlı ayaklandın dediler😅
Doğum esnasında da biraz korkmuştum ya çekiştirmeler rahatsız ederse, ya acı hissedersem vs diye ama mümkün değil arkadaşlar. Tamamen sıfır acıydı. Yalnızca bebek çıkarkenki çekiştirmeyi hissettim ama o da hiç rahatsız etmedi kavuşmanın yaklaştığını bilmenin heyecanı vardı yalnızca🥰
Ve o an bebeğinizi ilk gördüğünüz ilk temas ettiğiniz an💙 kelimelerle anlatmak mümkün değil yalnızca isteyen herkes yaşasın doya doya tatsın bu duyguyu isterim💙