senoski 10 kilo alanlara bile çok fazla diyenleri görüyorum burda. Açıkcası benim çevremde 10 kilo alan bile yok. 20ye yakın alıyor çoğu kişi. Evet o da fazla ama ideali nedir sizce? Bir de son 3 ay 2.trimester gibi mi oluyor kilo alımı?
Busel senoski bunu vücut kitle indeksi belirler en doğrusu odur yani. İşte 50 kgdir sen 20 al denmez. Zayifta olsa kilolu da olsa genelde 10-12 kgden fazlasını çok istemiyor doktorlar hadi 15 olsun 15 üstü doğumu zorlar bunun zayıflıkla çok alakası yok. Bir de o kilo alımı ayını ben yaşamadım yani ilk 3 4 Ay 6 kg verdim kusmaktan suan 37.haftadayım sadece 4 kg aldım mesela tamamen vucutla alakalı bir durum bir de yemeyle. Eğer sağlıklı kilo almak istiyorsanız ilk önce bir diyetisyene gidip tüm tahlillerinize baktirabilirsiniz en doğru kilo sayısını o verecektir
Seval2468 senoski ilk oğlumda 55 ile hamile kaldım 61 ile doğuma girdim. Oğlumda 37+5 te 4 kilo 56 cm doğdu. Şuan 19 haftaligim 57 ile hamile kalmıştım 2 kilo verdim. Benim hamileliklerim kusmali geçtiği için kilo alamiyorum eee alsaydımda umrum olmazdı bebek sağlıklı olduktan sonra
Asilinannesi16 senoski kişinin hamile kaldigi kiloya göre degisiyor bu durum benim doktorum genel ortalama olarak 9 12 kilo ideal olan demişti ama alincada aliyorsun tutamiyorsun yani ben en son gecen hafta tartildim tam 20 kilo almışım 40+1 haftaligim basta doktot diyet miyet yaptirmaya calisti ama yok yani aç duramiyorum ben Stres olmaya baslayinca pes ettim ve akisina birakmaya karar verdim 🤷🏼♀
AzraFarah senoski şu an 11 kilo almış durumdayım. 35+6. Daha iki hafta var bir sıkıntı olmazsa inşallah, alırsam da dert etmiyorum bebeğimin sağlığı iyi olsun yeter. Bide ben ikinci trimester de daha hızlı aldım gibi
gkcnn Benim doktorum en fazla 9-12 kilo arası alman lazım dedi 36+2′de doğum yqptım tam 12 kilo almıştım bebeğim biraz daha dursaydı kesin geçerdim o kiloyu
e_dmr Ilk gebeligimde 6 kilo almistim,72yle doguma gitmistim. oglum 3.680 dogmustu. 2.gebeligimde suan verme asamasindayim61 kiloyum vermediysem daha. Kac kilo alicagimi henuz bilmiyorum 🤷♀️ ama 6 kilo verdim enson tartildigimda.
Aaaysee bnc ilk haftalardaydan iştahsızlık,bulantı vs derken normal canım ben ilk haftalar 8 kilo verdim şimdi son haftalar 13 kilo aldım
Seval2468 bnc alırsınız merak etmeyin ben kilo verdiğim halde bebeğim 2 hafta önde gidiyor. Onun gelişimi iyi olduğu sürece kilo almak çokta önemli değil
selinsmother Sizce kaç alınmalı diye yorumsal bir cevap verilmez normal kiloyla başlayanlar 11-14 arası alabilir ☺️ ben 55 kilo ile hamile kaldım maksimum 69u kendime hedef belirledim. Şuan 33+6 haftalığım 64 oldum . 5 kilo daha alma hakkım var 😂