Alymus Kızlarrr 36+6dan sesleniyorum sabah bi uyandım elim ayağım fena şişmiş dün evde temizlik vardı sanırım yoruldum böyle sanki arı sokmuş ellerim kapanmıyor bile 😂 ne yapsak geçecek bu tek çözüm doğum mu 🥹😂
Tugce1506 Alymus bende 35+2 deyim ayaklarım çok şiş ellerimde öyle ama genelde uzun süre oturduğumda ayakta kaldığımda oluyor. Bundan dolayı yatarken uzanırken ayaklarımın altına yastık koyarak uzanıyorum faydası oluyor ama tamamen geçmiyor tabi.. 😏
ceylangokce_05 Bende 32.haftadayim ama neredeyse 28 haftadan daha azdır belki tam bilmiyorum ayaklarım özellikle bacaklarım davul gibi aşırı ödem var doktorum tuzsuz yememi söyledi biraz azalttım ama tam olarak tuzsuz asla yiyemem
Alymus ceylangokce_05 bende asla 0 tuzsuz yiyemiyorum. Dün eşimin terlikleri bile olmadı bana çok üzücü 😂
ceylangokce_05 Tugce1506 sırt aşağı yatmak tehlikeli canım o yüzden ben hiç yatmadım öyle 5 10 dk sırtımı dinlendirmek için yatıyorum onda da nefes alamıyorum 🤭
WiseMom Ani şişmelerde lütfen güvenli tansiyon ölçerlerle dinlenir pozisyonda tansiyonunuzu takip ediniz. Özellikle yüz şişmelerinde. Gebelik zehirlenmesi ihtimaline karşı takip etmekte fayda var. Bende de direnç var ve bu ara el ayak şişmesi ödem problemim arttı tansiyonum da yükselişe geçti. Dikkatli olmakta fayda var. Korkmadan panik yapmadan takibini yapmak gereklidir. Her hamile demiyorum, her insan evinde iyi bir tansiyon aleti tutmalıdır (Bknz. Omron marka kol manşonlu aletler)
ceylangokce_05 WiseMom haklısın canım doktora ilk söylediğimde tansiyon takibi yapmam oldu ama ben ne zaman olcsem 10 dan yukarı asla çıkmaz sanırım benimki ya ayakta fazla kalmaktan yada tuzdan oluyor gün içinde 1 kere bile sırtımı yere koyamıyorum
WiseMom ceylangokce_05 Maşallah düşük tansiyon kesinlikle daha iyi, kaldı ki 10 seviyeleri düşük sayılmaz. Hep öyle gitsin inşallah
Tugce1506 ceylangokce_05 sırt üstü yatmıyorum asla normal uzanıyorum sola yatarak ayağımın altına yastık koyup yükseltiyorum
WiseMom Alymus Ne demek, tansiyon ölçümünden önce yeni yemek yemek, tuvalete girmek, efor sarf etmek, hatta evde yürümek, eğilmek kalkmak hep etkiler. Lütfen en az yarım saat oturur dinlenir halde ölçüm yapalım. Dolapta her daim limon tutalım. 🍋
ceylangokce_05 WiseMom inşallah canım sagolasin bugün de 8-5 çıktı ama bana normal geliyor zararı yok şükür