busraokutan
Merhaba canım biraz uzun olacak ama herkese umut olsun diye yazacağım 🌸 ben evliliğimin ilk iki ayında elimden geldiğince korunmaya çalıştım evliliğe alışmak için vs hemen bebek düşünmedim. Korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kaldım o arada biraz araştırdım neden olmuyor diye ( ben sanıyorum ilk denemede hemen olacak 😏 etraftaki herkes öyle olmuş diye düşünüyorum) daha sonra hamile kaldığım ay çok takmamıştım spor falan yapıyordum 4-5 kilo verdim sonra hamileliğimi öğrendim ama üç aylıkken düşük yaptım çok acı vericiydi psikolojik olarakta fiziksel olarakta. Daha sonra neden bebeğimin düştüğünü araştırmak için doktorlara gittim ultrasonda rahmimi incelerken yumurtalıklarada bakıldı benim yumurtalık rezervimin çok azaldığını söylediler erken menopoz teşisi konuldu hormonlara bakıldı amh hormonu 0.19 geldi yani artık yumurta çok çok azalmıştı birçok doktorla görüştüm bana tüp bebekle bile ihtimalin %8-10 olacağı söyledi dünya başıma yıkıldı yaşım daha 25 çok şaşırdım ailemdede hiç böyle bir durum yok daha sonra eşimden test istediler onun sperm sayısı ve hareketleride çok düşük dediler bizim umutlar tamamen bitti ben resmen depresyona girdim hiç birşeyden tat almıyorum hiçbişey beni mutlu etmiyor birde yeni bebeğimi kaybetmişim onun da etkisi çoktu neyse bir doktor benim rahim de perde olduğunu gördü bende araştırdım neymiş ne değilmiş diye hamile kalmaya engel ,hamile~~ kalınırsa düşük yapma riski yüksek, erken doğuma yol açıyor diye makaleler okudum. İyi bi doktor arayışına girdim en azından ufacık bi ihtimal varsa bu sorunu ortadan kaldırayım aklımda kalmasın diyerek bir doktor buldum ameliyatımı oldum onunlada konuştum kendiside tüp bebek uzmanıydı bi kere olmuş rabbim ol derse bir daha olur dedi bi altı ay deneyin ondan sonra istersen gelirsin tedaviye başlarız dedi. Daha sonra ben bir iki ay kendimi toparlamak istedim ve bir yanadan araştımalardayım 🧐 yine insan ufacık bir umut arıyor işte herkes gibi kadınlar klubunde girmediğim konu kalmadı en az bi doktorun yanında çalışan stajer kadar bilgi edindim 😂 gözlerim ağrıyıncaya kadar aradım benim durumumda olanların hikayelerini okudum 🥹 evet benim yumurta sayım çok az ama benim için önemli olan kalitesiydi nasıl kaliteli hale getirebilirim diye araştırıken vitaminlerin iyi geldiğini öğrendim e vit- d vit - c vit vs birde multi vitamin aldım keçiboynuzu eşim için iyi geliyormuş onu aldım arı bal polen aldım ilk 3 ay çok düzenli kullandık bunları eşimle birlikte ve yememede çok dikkat ettim ( paketli gıda fastfood vs evde bile sınırlı hamur işi yedim ) ovulasyon testi kullandım kullandığım ilk ay çok stres oldum 😬 yumurtlama çok geç oldu hep aynı olan hep aynı saatte gelen regl düzenim şaştı 🤷🏻♀️ diğer aylar yine stres ama günümde yumurtla gördüm hep en son iki ay hiç takmadım gezdim eşimle spor yaptık yürüyüşe çıktık hiç aklıma getirmemeye çalıştım hep dua ettim insanlar sordu düşünmüyorum dedim daha var yaşım genç dedim son ay artık dedim denemeye başlayalı 6 ay oldu artık bize tüp bebek yolları gözüktü dedim kendi kendime o ay salmıştım tamamen adet günüme bir hafta kala ağrılarım başlar yine başladı kesin adet olcam yine dedim 🥲 ama içimi yiyen birşeyde var dedim kalk bi ovulasyon testi yap (adete yakın pozitif çıkarsa gebelik olabilir diye bi söylenti var) dedim evde bir sürü yap nolcak önceki aylarda adete bi gün kala yapardım negatif sonra oturur regli beklerdim ama o ay testi yaptım bi baktım hafif koyulaşmış adete yakın tamamen silik olurdu hep dedim belki vardır git gebelik testi yap yaptım akşam ilk idrarlada değil su içtim çay içtim bi baktım hafif silik pozitif 🥰hemen eşime gösterdim ben artık halüsinasyon falan görüyordumdur bekli bide sen bak dedim 😂 oda evet pozitif ama çok silik dedi bilemedim dedi dedim umutlanmayalım bide yarın sabah yapayım öyle öyle 5 gün takip ettim koyulaştı adet günü iki çizgide kop koyuydu şimdi 10 haftalık hamileyim ama yine aynı şeyleri yaşarım diye çok tedirginim bu yorumu okuyan tüm arkadaşlarımdanda dua beklerim 🤲🏻🌸❣️ Çok uzun oldu hakkınızı helal edin bazı yerlerde karışıklık olmuş olabilir ama bu soruyu görünce kayıtsız kalamadım rabbim isteyen bekleyen herkese en tez zamanda en hayırlı zamanda en güzel şekilde nasip etsin❣️. Ben yaptıklarımı anlattım ama hamileliğimi hiçbirine bağlamıyorum onu yaptım o hamile kalmamı sağladı bunu yaptım onun sayesine hamile kaldım demiyorum. Herşey Rabbimin ol demesiyle oluyor ister en iyi tüp bebek merkezlerinde en iyi doktorlar tarafından tedavi olalım ister evde kendi kendimize bişeyler yapalım istersek tamamen %100 korunmaya çalışalım Rabbim onun o vakitte o saate gelmesine müsade ederse o o zaman oluyor bunun bilincinde olalım arkadaşım ümidimizi kesmeyelim. Herşeyi yoktan var eden Rabbimden isteyelim bekleyelim dileyelim ❣️🌸