Omermomm_ Mucizemibekliyorum_ ben sağlık ocağında verdim canım ağustosta verdim aralığın sonu ocak gibi çıkar dediler 6 ay fln sürüyormuş
Melekannee17 Rabia234 esin taşıyıcı mi? İki taraf da taşıyıcı olmadan bebekte bu hastalık çıkmıyor dedi perinatoloji doktorum
Cinarrgamze Rabia234 yalnız bu verdiğiniz bilgi yanlış bizde verdik eşimde çıktı bende çıkmadı eğer her iki taraftada çıkarsa olasılık yüzde 25 bu sağlık bakanlığı güzel bir görselle net anlatmış aslında fotoğraf atabilirsem atıcam
Rabia234 Cinarrgamze inşallah tüm bebeklerimiz sağlıklı olur ve bizlerde fakat ben 3 aydır yaşadıklarımı aktarıyorum şuanda halen bunun korkusu içerisindeyiz yanlış bilgi vermemeye dikkat ediyorum fakat son gittiğim doktor hariç tüm doktorlar psikolojimizi bozdu anlatılanlar böyleydi rabbim tüm evlatlarımızı esirgesin
Cinarrgamze gakkoyengee doktorunuz biraz umursamaz davranmış açıkçası bizde hamileyken öğrendik eşimin taşıyıcı olduğunu doktorum hemen üzerine hamile notu ile acil kodla benden kan alıp yolladı hemen sonuç geldi iki haftada eşiminki 5 ayda çıkmıştı
Busraaa1014 Cinarrgamze Benim eşimin 2 ay oldu çıkmadı sonucu daha ben eğitim araştırma Hastanesi’nde bana yapılmasını istesem yaparlar mı gebe değilim henüz
Cinarrgamze Busraaa1014 henüz gebe değilseniz eşinizin çıkmasınıda bekleyebilirsiniz aile hekimliğindede yapıyorlar ama gittiğinizde yapmıyoruz gibi bir durumla karşılacağını sanmıyorum bu konuyu önemsiyorlar çünkü
Busraaa1014 myangelson Keşke yapsalar ya hep bekleyerek geçiyor zamanımız ya gebe kalirsamla geçiyor sevinemiyor insan hiç bişeye
myangelson Busraaa1014 yani bence de aynı anda alınsa çok iyi olur ama iki kişiden birinde taşıyıcılık çıkarsa çocukta sadece %25 ihtimalle taşıyıcı oluyor hasta olmuyor o yüzden sanırım ama yani bizde de eşim verdi test 1 buçuk ay oldu sağlık ocağındaki doktor pozitif çıkarsa sonuç hemen ararız sizi ama negatif çıkarsa buraya geldiğinizde öğrenirsiniz dedi
Burcu1708 Biz sağlık ocağında yaptırdık 4 buçuk ayda çıktı 🤦♀️ evlendikten sonra yaptırdık sonuç negatif ama insan beklerken tedirgin oluyor
myangelson Busraaa1014 erkek pozitif çıkarsa seni de alıyorlar eğer sende de pozitifse devlet destekli genetik tüp bebek oluyormuş. Sadece birinizde pozitiflik varsa sorun teşkil etmiyormus öyle bilgi verilmişti bana yani cocik sadece taşıyıcı olma ihtimali oluyormuş hasta olmazmış
Sengul-9798 Mucizemibekliyorum_ evlilik için sağlık raporlarında veriliyor bu test siz evlenirken yaptırmadınız mı acaba ?
myangelson Sengul-9798 2019 dan sonra geldi bu zorunluluk diye hatırlıyorum çünkü biz 2019 Mayıs’ta nikah yaptık ama bu test yoktu sonradan çıktı bende öğrendim sağlık ocakları falan yapabiliyormus diye eşime kan verdirdim hemen
Tugbaktan Kızlar selam. Ben 9 haftalık hamileyim ama evlenmeden önce vermemiştik bu testi. Tüm sağlık ocakları yapıyor mudur acaba ve kan testi mi oluyor ? Bebek varken nasıl tedavi uygulanacak peki biliyor musunuz
myangelson Tugbaktan genelde hepsi yapıyor kan alıyorlar sen hamile olduğun için sizin işler daha hızlı ilerler öne alırlar ikinizden birden kan alırlar. Birinizde pozitiflik çıkarsa sadece bebek taşıyıcı olabiliyor hasta olma ihtimali olmuyormuş ama ikiniz de pozitif çıkarsanız ne oluyor onu bilmiyorum
Busraaa1014 myangelson Evet onu duydum biliyorum. Ama diyelim ki eşimin cikmadan ben gebe kalırsam bana bakarlar mı
Erva_1 Mucizemibekliyorum_ ben bi kaç önce istanbulda özel klinikte 350₺ yaptırdım , ne kaadar yüksek fiyat verilmiş şaşırdım bende
myangelson Busraaa1014 bakarlar canım. Hamilelik durumu olursa öğrenir öğrenmez gel senden de kan almamız lazım dedi aile hekimi. Öyle olduğu zaman işlemleri hizlandiriyorlarmis hamilelik durumunda öne alıyorlarmış sonuçlar çabuk çıksın diye
Sengul-9798 myangelson anladım inşallah çıkmaz ozaman bende 2022 de evlendim evlenirken yapıldı o yüzden sormak istedim
myangelson Cinarrgamze yok ya bakmıyorlar ben dedim bende kan versem diye hayır önce eşinin sonucu çıksın pozitif olursa seni zaten cagiricaz dediler bana 🤦🏻♀️