dunyamsin Arkadaşlar daha 5 haftalık bı gebelik surecindeyim iki gün önce öğrendim iki gün baş dönmem felan bı halsizlik kötü etkiledi bu dönemde bebeğin gelişmesi önemliymiş ne yapsak tutsak mi tutmasak mi
Mochi dunyamsin hamilelikte tutulması önerilmiyor. Özellikle de gebelik başında bol suya ihtiyaç duyuyoruz. Ben tutmuyorum bu kendi kararım dr sormadım. Çok susuyorum ve baş dönmesi bulantı yaşıyorum. İlk gebeliğimde hipoglisemi yani ani şeker düşüklüğü çıkmıştı aç kalmamam gerekiyor
SF06 dunyamsin ben çok istedim ama tutamıyorum 14 aylık bi bebeğim var sürekli ilgi bekliyor ve sabah 8.30 da ayakta
ozlemoozzyy Ben de doktoruma sordum, 6.haftaya girdim geçen hafta öğrendim, öğrendiğimden beri devam ediyorum, ama iftardan sonra suyuma ve yemem gerekenlere dikkat ediyorum.
Yyemus 5 haftalıkken bende doktora sormuştum ve direk hayır önermiyorum demişti. İlk haftalar önemli çünkü hayati organları gelişiyor güzel beslenmek önem arz ediyor. Ayrıca hamilelerin oruç tutma zorunluluğu yok.
ttugba92 Bende ogrenmeden once kandil diye oruc tutmustum meger hamileymisim 4 haftalik. Erken onceki tuttuklarinizin bir sikintisi olmaz ama bundan sonra tutmaniz benim gorusum acisindan dogru degil. Sonucta Allah daha sonra tutabilirler diye gebeler icin bir kolaylik ihsan etmis. Niye kendinizi ve bebeginizi zorlayasiniz ki. Kaldi ki yemek disinda gun icinde normal insana gore daha fazla su tuketmelisiniz. Ben tutmuyorum. Nasip olur gorursem seneye 1 aylik bir oruc tutarak borcumu odemeyi dusunuyorum. Yine sizin ve doktorunuzun karari tabiki