Maalesef ki adı çıkmış bir hastane. Sorsanız kadın ve doğum hastanesi ama lanet bir yer. Hamileliğim boyunca 3 defa gittim. İkisinde de sinir krizleri geçirerek çıktım.
- Hamileliğimi öğrendiğim ilk haftalar da aşırı kanamam oldu. Acilden giriş yaptım. Bebek düştü sandım. Girişte de kadına belirttim kanamam var düşük yapıyor olabilirim acil bakabilir misiniz (40 dk bekledim) sonra odaya girdiğimde her yer leşti. Ona rağmen gözüm görmedi oturdum çatala. Baktı kese var düşük yok dedi. Çıkabilirsin bir daha olursa gel dedi. Arkadaşıma anlattım neden kanaman için ilaç vermedi dedi. Meğer kanama olunca ilaç veriyorlarmış bilmiyordum. O gün ki acildekiler sadece baktılar gönderdiler.
- Kalp atışını duymak için gittim, direk alttan muayene etmek istedi. Sedyeden kalktım istemiyorum dedim. Küçük göremem dedi. Sonra tamam hadi bakayım dedi (yerinden kalkıp lütfetti) abartmıyorum 1 dk bile sürmedi. Jeli sürdü iki oynattı aleti tamam dedi. Ne tamam kalp atışını duymayacak mıyım dedim. Ben gördüm sen duyamazsın dedi. O an eşimle birbirimize baktık. Ben kendimi geçtim eşim için üzüldüm. İşten izin almıştı, sorsan bebişimizin kalp atışını duyacaktık. O şaşkınlıkta diyemedim bir şey aldım ultrason kağıdını çıktım. Bide senden test istiyorum dedi. Test için kan bile vermedim. Resmen sinirden ağladım çıktım.
- Gidişimde de sadece detaylı ultrason için yeşil alan açtırmak istiyordum. 1 saat 15 dk bekledim. İçeriye girdim en son dayanamadım, dedim sıram geçti ne zaman çağıracaksınız. Ezikler bir ses tonuyla çıkın çağıracağız dedi. Neyse sakinledim çıktım. Sonra sekretere sordum. Boşuna bekliyorsun alan açtırmana gerek yok direk alabilirsin randevu dedi. (Zeynep Kamilde direk detaylı ultrason için randevu alabilirmişsiniz ) sekreter öyle diyince bende beklemedim çıktım. Sonra ne oldu bilin bakalım. 15 gün muayene için randevu alamama cezası verdiler bana. Zeynep Kamil hastanesine gittiğimde kayıt açtırmama rağmen, 1 buçuk saate yakın orda beklememe rağmen 15 gün Kadın Doğumdan randevu alamama cezası verdiler. 184 ü aradım durumu anlattım şikayet ve yardım talebi oluşturdum ama yazıklar olsun ki maalesef kimse ilgilenmedi. 20 haftalık olduğum için daha fazla zaman kaybetmeden özel hastaneye gitmek zorunda kaldım.
Kısacası leş bir yer, iyi doktora gelmiş olabilirsiniz ki orada yüzde doksan doktor değil asistanlar olur, bence gitmeyin. Bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum ama Allah düşürmesin.