Aycaclb 26+6 günlüğüm doktorum Rahime giden sağ ve sol damarlarımdaki kan akışının yavaş olduğunu söyledi , kan sulandırıcı verdi ve 1hafta bebek gelişimi küçük dedi . Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı
Eih92 Aycaclb anlaşılmazsa adı Preeklampsi denilen hastalık ben bunu yaşadım ama bana gayet normal bir durum gibi davrandı ayrınyılı ultrasonu yapan saygı değer doktor. Sonucu hüsran oldu ne mutlu ki sizin ki anlaşılmış kan sulandırıcıyı mutlaka kesmeyin Doğuma kadar kullandırır stresten uzak durun tuzu azaltın tansiyon takibi yapın 😘
Deletedmom2224 Aycaclb merhabalar kan sulandırıcı kullanıyorsanız allahım izniyle hiç bisey olmaz doktorum bunu yaşayan 10 gebeden sadece 1inin bebeğinin gelişim geriliği ile doğduğunu söyledi bizimde çift taraflı var ilk doktorum hiç önemsemedi doktoru değiştirdim asprin verdi ve şuan için yapacak bisey olmadığını 30. Haftadan sonra sıkı takip altina alınacağını söyledi inşallah sağlıkla gelir yavrularımız
Simgeoncuozer Aycaclb Bizde 20 haftalikken farkettik ayni sorunu. Doktor 24. Haftadan sonra bebeğin beslenmesinde sikinti olabilir dedi o zamandan beri kalsiyum ve 1.5 bebek aspirini kullaniyoruz. Simdi 27 haftaligiz duzenli tansiyon ölçümü yapıyorum evde simdilik bi sıkıntı yok ama bununla alakali baska da yapılabilecek bişey yok sanırım 😕😕 cok kafaya takmamakta fayda var
Aycaclb Eih92 sizin sonu nasıl hüsran oldu ? Ayrıntılı ultrasonda çıktı , tansiyonumda yüksek dikkatte ediyorum baya endişelendim ☹️
Ysn Aycaclb dirençler yapıyor lütfen beslenmenize dikkat edin tansiyon takibi yapin tuzu kesin gidebildiği kadar gitsin ama siz çok dikkat edin bu işin maalesef şakası yok :(
NurDemir Bende de oldu canım detaylıda ortaya çıktı.Kan sulandırıcı kullanıyorum,beslenmeme dikkat ediyorum şükür şimdi bir hafta öne geçtik.Bu sefer de yüksek tansiyon sorunu çıktı 😔 kendini korkutma yapabileceğin tek şey bol istirahat etmek ve beslemene çok dikkat etmek.
Aycaclb NurDemir çok endişelendim Canım ya erken Doğum riski olur dedi üzüldüm de beslenmeme dikkat edemiyorum iştahım Yok . Senin ne kadarlık oldı
Eih92 Aycaclb canım moralini bozmak istemem ama bilinçli ol ben hiç birşey bilmiyordum bana herşey normal giib davrandı doktor düzeler düzelmedi 25 haftalık iken Preeklampsi+help oldum erken Doğum yaptım tam 2 ay hastanede kaldım bebeğim iki gün yaşadı ben ise zor kurtuldum tansiyonun yüksek ise ilaç başlanması gerekli sen hangi hastaneye gidiyorsun ve tansiyonum kaç aralığın da saat bası ölçüyormusun tansiyonun 14 lerde ise buda sınır çıktıgını yakaladığın an üniversite hastanesinin kadın Doğum aciline git müdahale edilir haftan çok erken daha lütfen dikkat li ol
EmineBurcuTfekiSar Aycaclb idrarsa protein kaçağı çıktı mı acaba. Preeklemsi de tansiyonun 14/9 üstü çıkması ve idrarda protein kaçağı olması gerekiyor. Böyle durum oluştuğunda git gide bebeğe giden kan akışı azaldığı için bebekte gelişim geriliği oluyor bebek gelişi durduğunda alıyorlar. Ama genelde 30. Haftadan sonra çıkıyor bu hastalık. Belki sizde hipertansiyon vardır yalnızca tansiyonun yüksek yada çöm düşük olması da bebeğe giden kan akışını yavaşlatıyor. Konu hakkında doktorunuzdan daha detaylı bilgi alın böyle bir durum varsa 3 günde bir ya da bir hafta sa bir nst idrar tahlili kan tahlili yaparak bebeğin gelişimini yalından takip ediyorlar. Benim 30. Haftamda çıktı 24 saatlik idrarım da protein kaçağı çıktı 3 günde bir takip ediliyorum ya da haftada bir. Çok şükür bir sorun çıkmadan 35. Haftaya geldik. Yüreğinizi serin tutun ama takibinizi dikkatli yapın ve yaptırın gerekirse perinatologa gidip detaylı ulturason çektirin tekrar. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla vaktinde kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah 🤲
Eih92 Aycaclb ne kadar Rahatlar ya erken Doğum riski olup deyip geçiyorlar neden olur niye olur kimin umurumda önlem almıyorlar
NurDemir @Aycaclb 26.haftaya başladık.Bana da erken Doğum dedi bir de tansiyon çıktı şimdi hepten riskli gebelik oldum çıktım :( ben de çok üzülüyorum,korkuyorum ama elimden birşey gelmiyor :(
Aycaclb NurDemir ah canım benim inşallah sağlıkla zamanında alabiliriz yavrularımızı kucağımıza çok endişelendim ya
Aycaclb Deletedmom2224 çok çok geçmiş olsun bize 😞 inşallah sağlıkla vaktinde alırız kucağımıza yavrularımızı Aman dikkat beni bu hafta çağırdı tekrardan bakalım
Aycaclb EmineBurcuTfekiSar kan ve idrar tahlillerimi verdim Sonuçlarına bakacak bu hafta içi tekrar gideceğim Gebelikte sadece tansiyonum çıkıyor 13/9 14/9 gibi ara ara oda
NurDemir @Aycaclb Yatıp kalkıp onun için dua ediyorum,inşallah birbirimize de dua edelim.Rabbim seni de sağ salim kavuştursun güzel yavruna 💕
Eih92 Aycaclb işte hiç anlamazsın nasıl çıktığını ben bir ölçtüm 17,10 ben resmen şok oldum o şekilde gittim hastaneye panik yapma hatta direk kadın Doğum acile bile gitsen desen ki tansiyonum yüksek bakarlar
Aycaclb Eih92 Canım benim çok üzüldüm 😞 Ben Pendik bölge hastanesine gidiyorum Canım yeni öğrendik bizde tahlilleri verdim , bu hafta içi tekrar kontrole çağırdı , tansiyon aletim Yok evde bir 10/9 Bazen 14/9 çok oynak