36 haftalık erken gelen minik pandam 🐼🥰
Buradaki doğum hikayelerini okudukça acaba benim de doğumum nasıl olur ne zaman gelir ne tür doğum olur hep merak ederdim.Biraz uzun olucak hikayem umarım sıkılmazsınız.
O kadar güzel hamilelik geçirdim ki en başından beri sanırım bu konuda çok şanslıyım.Ne bulantılarım ne kusmalarım ne ağrım ne sızım oldu.Karnım da fazla büyümedi o yüzden pek hamile olduğumu da anlayamadım 😄 32. Haftadan sonra bebişin hareketlerinde azalma hissettim.Nst ye girdiğimde de kolay kolay hareket etmiyodu.Her gittiğimde serumla destek veriyorlardı öylelik hareketlerini hissediyodum.4 hafta boyunca bu şekilde devam etti.İçimde değişik bir his vardı bebişim bize erken sürpriz yapıcaktı hissediyodum.Son doktor kontrolümüzde bebeğimin 10 gündür yeterli kilo alamadığı görüldü.Doktorumuz son kez baktığında da boynuna kordon dolandığını hemen acil bir şekilde ameliyata alınmam gerektiğini söyledi.Elim ayağım buz kesti ne yapacağımı bilemedim bebeğim daha çok küçüktü doğduktan sonra bizi neler beklicekti aklım almıyodu.hemen ciğer geliştirici iğnemin 1 dozunu aldım.Hamileliğimin başından özel hastane takipliydim.Son haftalarda devlet hastanesinde çok iyi bir doktorla karşılaştık.Doğumumu onunla istiyordum.Acil bir şekilde özel hastaneden devlet hastanesinde takipli olduğum doktoruma gittik.Acilden hemen yatışım yapıldı.Hemen Nst ye baglandım serumlarla destekli bir şekilde 🙄 doktorum 1 saat sonra polikinliğine çağırdı kontrole.Baktığında gerçekten son kontrolden o güne kadar pek gelişmediğini kordonunun boynuna dolandığını söyledi.Endişelenmemem gerektiğini takip altında olduğumu söyledi.Hastaneye yatışım yapıldı.O akşamında 2 defa daha nst ye bağlandım.9 dan önce bağlandığımda da hareketleri çok kısıtlıydı.Doktorum 9 dan sonra bir şey yememem gerektiğini söylemiş.Yine kötüye yormak istemedim ve 9 dan sonra hiç bir şey yemedim.Sıra geldi son nst ye 11 de odaya çağırdı hemşire ve nst ye bağladı.Bizim oğlan yine hareketsiz kalp atımları hep belli bir seviyede.Nst den çıktığımda 12 ye geliyodu saat.hemşire doktorla görüşüp bana döneceğini söyledi.Aradan 5 dk geçmedi.Doktorum hemen ameliyathaneyi acil hazırlatıp beni doğuma alacağını söylemiş.beni apar topar hazırlayıp ameliyathaneye çıkardılar.İçimde anlamlandıramadığım bir duygu vardı.00.05 te minik pandama kavuştum.Çok korkmuştum küveze falan girmesinden Allah’ ıma çok şükür öyle bir durumumuzda olmadı.2.500 kilo bebişi şuan evimizde kucağımda minik pandam 😊
Bu kadar erken gelmesini bende istemezdim anne karnında ki gelişimini tamamlasın isterdim ama gerçekten her şerde bir hayır varmış ona inanıyorum.O kadar tuhaf bir duygu ki hala şok içerisindeyim.Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin.☺