1 aylıkken temas bagımlısı ettigim bebegimi sallarsam rahatlarım mantığıyla sallamaya alıştırmıştım şimdi 2,5 aylık oldu sallamayı bırakıp kendi kendine uyumayı öğretmeye çalışacağım 🥺
geceleri kendi kendine uykuya dalabilen bir bebek ama gündüzleri sürekli temas halinde olmak sallanmak istiyor öyle ki büyüdükçe genişleyen algı kapasitesi sayesinde etrafa olan ilgisi ve merakı günden güne artıyor emmede ve gündüz uykularında açılma başladı max 1 saat 45 dakika anca uyuyor uyandıgında 4-5 dakika belki emiyor belki emmiyor kilo alımı çok iyi ama emme süresi azaldıkça sanki memeden doymadan ayrılıyormuş gibi hissediyorum huzursuzluğu yok sadece eline gelen oyuncakları özellikle de elini fazla emiyor ağzını sürekli emzik emiyormuş gibi cuk cuk sesler cıkarıyor emzik asla tutmadı öğüre öğüre attı gecenlerde annem sanırım avent tutturmus bes on dakika emmiş evdeki emzikleri uzatınca yalıyor diliyle dışarı itiyor youtube’dan anne karnı sesi dinleyerek uyutuyorum emzik tutarsa uykuya geçişini daha rahat sağlarım diye düşünmüştüm sizin bu sallanmayı bırakma ve uyku eğitimi verme konusunda ki düşünceleriniz nelerdir siz neler yaptınız neler uyguladınız gece uykusuna geçişleriniz nasıldı? ben kendi rutinimizden bahsedeyim ☺️
sabah 7-7:30 uyanış emzirme alt değiştirme ve oyun
11:00-11:30 ilk uyku yaklaşık 1 saat - 45 dakika kadar sürüyor uyanış sonrası emzirme alt değiştirme oyun ve biraz kucakta gezme sonrası
12:30-13:00 ikinci uyku bu uykumuz da 1-1,5 saat sürüyor en geç 15:00’da uyanış 1 saat daha oyalandıktan sonra son uykumuz 16:00da bu uykumuz da 18:00-18:30 gibi en geç bitiyor bu uykudan sonra yaklaşık 2-2,5 bazen 3 saat oyalanıp karnını doyurup kızımı gece uykusuna hazırlıyorum tahmini 20:30-21:00’da gece uykusuna yatıyor
2 günde bir banyo yapıyoruz evimiz bazen cok serin oluyor gece tepinerek üstümüzü açmalarımızla meşhuruz bu sıralar 😂
yıkamazsam eğer emzirip altını değiştiriyorum odada loş ışık açıyorum yine beyaz gürültü açık şekilde emerken uyuyakalıyor ve yatırıyorum ilk gece uykusunda asla sallanmıyor ilk uyku yaklasık 3,5-4 saat sürüyor uyanma evresinde emzirip geri yatırıyorum gece uykularında alt değişimi yapmıyorum (kaka yapmadıysa)
ikinci uykuda 2-2,5 saat sürüyor yine emzirip yatırıyorum ama bu defa biraz sallıyorum
üç ve sonuncu uyku 1 belki 1,5 saat anca sürüyor üçüncü uykuda kesinlikle sallanmak istiyor artık ayılma evresine giriş yapıyor ve sabah en geç 7:00-7:30da kalkıyor günlerimiz gaz sancımız yoksa ve evdeysek bu sekilde geçiyor
şimdi size soruyorum rutinimde değiştirmem gereken şeyler var mı gece ikinci uykuda hafiften sallanmalar baslıyor ben bunu de tamamen kesmek istiyorum gündüz de mümkün olduğunca sallamamak istiyorum ilk 1 ay cok kolaydı emzirip yatırıyordum poposunu iki pışpışlayınca uyuyordu ama baslayan gaz sancıları tüm düzeni yerle bir etti hem uyku eğitimi hemde emzik/emme konusunda neler yapabilirim siz nasıl bir yol izlediniz? 🌸 (2 ay 17 günlük / 6400kg)