Kızlar bi bakar mısınız ya bi sorum varrrr 🫣
Şimdi benim bebeğim 6 ay 24 günlük düzeltilmiş 4 ay 24 günlük ( prematüre ) doktorumuz geçen hafta ek gıdaya başlayalım artık dedi ve bana bi liste attı liste gayet güzel anlaşılır vs ama gel gelelim bebeğimin yemesine 🙈
İlk 3 gün yoğurt
3 gün patates
3 gün havuç
3 gün bal kabağı
Bugün ilk defa da pirinç lapası verdim.
İlk gün 1 tatlı kaşığı
İkinci gün 2 tatlı kaşığı
Üçüncü gün 3,4 tatlı kaşığı vermemi önermiş doktorumuz.
Bebeğim yoğurt yedi çok da sevdi ama patatesi resmen öğüre öğüre bi hal oldu hiç ama hiç sevmedi
Havuç da ilk günler yemedi son gün bitirdi
Bal kavağı ilk gün yemedi sonra ki günler az yedi
Pirinç hiç sevmedi.
Bunları anlatma sebebim şu doktor kontrolümüze daha var doktoruyla yüz yüze görüşmek istedim ama kontrolden önce size danışmak istedim. Bebeğim bu ek gıda olayımı sevmedi gibi yemek istemiyor verdiğim lokmaların ardından öğürüyor diliyle itiyor vas normal mi ? Bi alışma sürecinde olduğu için mi bunları yapıyor yoksa bebeğim gerçekten yemek mi istemiyor ?
Normalde doktorumuz çok aç olmamalı yoksa mama istediğinden kaynaklı kriz çıkartabilir ve reddeder , çok tok olmamalı yoksa tokluktan dolayı yemez dedi. Ee şimdi ne yapmam gerekli önerilere açığım çok zorlamakta istemiyorum iyice sinirlenip yemez diye amacım sadece her şeyi tattırmak ama ne bileyim yemeyince de ne yapsam acaba diyorum 🙈🙈
Bi arkadaşım keçiboynuzu özü ve hurma özü katıp verdiğini söylemiş ee öyle de çocuk hep alışır o tadı ister gibime geldi vermedim.
🫠🫠