Minisanne12 Nelere dikkat edilmeli Hangi sezeryan çeşidi tavsiye edersiniz Ağrıyı minimuma düşürmek için ne yapılmalı Yarası kaç günde iyileşir Süt ne zaman gelir Tecrübeli anneler biz doğumu az kalan annelere yardımcı olabilir mi🤗
Hulya2626 Minisanne12 Spinal sezeryan oldum. İlk gece çok zordu. İlk ayağa kalma ve yürüme ilk tuvalet zor. Gerisi yavaş yavaş kolaylaşıyor. Spinal seseyanın yan etkileri bel boyun ağrısı var. Bir de ellerde ayaklarda şişlik. 10 gün oldu hala ayaklarım şiş. Yani yapman gereken bir şey yok. Bünye ile alakalı vücudunun vereceği tepki önemli.
miray1995 Minisanne12 merhabalar ☺️ Ben epidural ile doğum yaptım. Genel anestezi istemiştim o doğum anını hiç görmek istememiştim korkularımdan dolayı. Ama bebeği kucağına versinler ve o duyguyu ilk anını yaşa bir daha o günü geri getiremezsin dediler. Epiduralde kusma baş ağrısı vs olur rahat bırak kendini dedi anestesi uzmanı ancak hiçbirini yaşamadım. Biraz içim geçmiş sadece. Farkında bile olmadan doğum gerçekleşmiş ben bebeğin sesine ayıldım ☺️ ağrıyı minimuma düşürmek için bir önerim yok maalesef narkoz etkisi geçince iliklerime kadar hissettim 🥲 yaranın komple iyileşmesi 1 buçuk ayı buluyor ancak ayağa kalkıp rahatça yürümek 2-3 hafta civarı. Süt de sizin çabanıza bağlı ne kadar çok emzirirseniz o kadar hızlı inecektir 🫶🏻
EymeninAnnesi__ Minisanne12 kuzum ben sezeryan oldum korktuğum için genel anesteziyle girdim uyanınca ağrıyla kalkmadım narkozun etkisi bitince agrılarım başladı otururken değilde işte yürürken lavaboya felan giderdim sag sola dogrulurken hemen serum felan takıyorlar zaten ilk yürüyüste zorlandım biraz elinden geldikce bol bol yürü ve dik yürümeye çalış. Ne kadar yürürsen o kadar ağrıların azalıyor. Sade nesgafe iç kimse bana demedi narkoz gıcığını atamadım 1 hafta az az öksürebildim. Gazının çıkması çok önemli zorlanmaman için kayısı hoşafı içebilirsin ilk tuvalet çok önemli pek ıkınmaman gerekiyor 3. Gün tuvalete çıkabildim doktorun verdiği ilaç sayesinde kabız olmaman için çok katı şeyler tüketmemeye çalış. Sütüm 3. Gün geldi benim sıcak duş felan iyi oluyor
gamzosgamzos Minisanne12 ben 2 doğumumuda spinal anestezi ile gerçekleştirdim çok memnun kaldım baş ağrısı ve bel ağrısı yaşamadım Bol bol yürüyüş gerçekten çok önemli her fırsatta kalktım yürüdüm yürüdükçe daha iyi oluyordum ilk doğumumda ikinci gün ikincide ilk gün desteksiz kalkabiliyordum Birde baş ağrım olmasın diye bol bol Nescafe içtim dediğim gibi çok şükür anestezi ye bağlı baş ağrısı yaşamadım 1 haftada normal yasantima döndüm 6 aydan sonra spora başladım Sütüm ilk doğumumda 4.gun ikinci dogumumda 2.gun geldi ve ikisindede banyoya girip sıcak duş alıp goguslerime sıcak su tuttum saç fırçası ile yukarıdan aşağıya doğru taradım gogusumu o şekilde geldi ilkinden tecrübeli olduğum için ikincide eve gelir gelmez uyguladım ve bebeğim kuvozde olmasına rağmen dediğim gibi 2.gun geldi ☺️ Sağlıkla kavuşun yavrunuzla inşaAllah 🤲
miray1995 miray1995 bir de ilk 6 ay anestezinin etkisi geçmedi dizlerimi asla kıramadım. Ne zaman denesem bayılacak gibi oldum. Herkeste başkadır etkisi ben dizdeki halsizliğe bir tek kendimde şahit oldum
Hulya2626 Minisanne12 nasıl kilo annenin kilosu mu? Yani ben çok kilo almadım zaten ama bilmiyorum nasıl etkiler. Ama spinaldem korkma sakın. Çok güzel bebeğini görmek. Onu giydirirsen tıkarken izlemek. Hiçbir şey hissetmiyorsun görmüyorsun zaten arada perde var. Yine olsa yine Spinal olurum.
miray1995 Minisanne12 vücuda verilen ilaç miktarı farklı oluyor ve enjekte edildiği yer farklı oluyor
Minisanne12 Hulya2626 saçma olucak ama ben belden aşağı açık olucak ya ondan utanıyorum halbuki çok normal bisey. Bu duyguyu üstümden atamıyorum 😥
miray1995 Minisanne12 banyoyu bir hafta sonra yapabilirsiniz. Eczaneden yarayı kapatmak için bant alırsa eşiniz bu şekilde daha kolay olur
Hulya2626 Minisanne12 benim sütüm 3. Günün akşamında geldi. Sıcak duş aldım. Öyle geldi sabırlı olmak önemli süt konusunda
miray1995 Minisanne12 6 iğneyle belimden uyuşturuldum. Hiç his olmuyor haliyle ben ameliyat masasına tuvaletimi yapmışım 🤣 çok utandım bunu ben mi yaptım dedim 🤣 biz neler neler gördük bunlar çok normal utanmayın dediler. O an düşünmüyorsun oram açık buram açık diye 🥲🥴
Hulya2626 Minisanne12 utanma canım her yerin açık zaten incecik bir ameliyat önlüğü var sadece. Senin gibi binlerce hamile gelip gidiyor. Hemşireler doktorlar için çok normal. Ben kendimi bıraktım ne deseler yaptım. Hızlıca bitti gitti. Asıl utanırsan anormal karşılanıyor. Hemşireler o kadar iyiydi ki hiç kendimi kötü hissetmedim. Tiksinmeden çok profesyonel yaptılr işlerini. Rahat ol.
gamzosgamzos Minisanne12 evet canım olabilir ama normalde canı tatli biriyim çok şükür büyük ağrım olmadı ☺️
HanlarinMomysi Minisanne12 kesinlikle doktor ve bünye gibi olaylarla değişiklik gösterir. Sezeryanla doğum yaptım. Spinal oldum Hiçbir yan etkisini yaşamadım. İlk gün ayağa kalktım ve çok rahat yürüdüm bebeğimi kucağıma aldım. Dikiş ağrım olmadı yani oldu ama etkilemedi beni abartilanlar kadar. Ertesi gün eve çıkınca kimse kalmadı yanımda gece kalkıp ben baktım oğluma. Yani sezeryanla doğum yapmamıştım sanki . Bence birazda azim sürekli oram ağrıyor buram ağrıyor diye beklerseniz ağrının en dibini yaşarsınız. Bebeğinize odaklanın ❤️ sütümde geldi hastanede ama evde duş alınca çok daha farklı fazla geldi. Bol bol kayısı kompostosu ve incir kompostosu içmiştim. Onlar belkide bu kadar hızlı ayağa kalkmamı sağladı ekstra günde 3-4 litre su
Minisanne12 HanlarinMomysi çok doğru aslında insan kendine moral motivasyon verirse işi daha kolay olur 😇
elfcee Minisanne12 Bende spinal oldum ve ağrı acı hiç bir şey hissetmedim hatta ilk kalkışı da eşimle beraber yaptım ağrı acı hiç olmadı bünyeyle alakalı olduğunu düşünüyorum eve çıktıktan sonra da hiç yatmadım diyebilirim bebeğimle kendim çok güzel ilgilendim şükürler olsun 🥰