Sevidmn Emine_4166 serklaj erken donemde faydasi var zarari yok gec olanlar icin zarari vardır yanlis bilgi verilmesin serklaj iyi yapildimi 38 40 bile gören cok var ben 24te oldum riskliydi olmam gerekiyordu baska caremiz yoktu kesinlikle doktorunla gorus ve en erken surede yapsin
Emine_4166 İlk dogumum erken dogum oldu 33+6 da dogum yaptim rahim agzi yetmezliginden dolayi serklaj olmamistim suan10 haftalik hamileyim dusuk riskim var ve serklaj olma ihtimalim var serklaj hangi haftada veya ayda oluyo ne gibi durumlarda oluyo
Aybarsmom_ Emine_4166 12.haftadan itibaren yapılıyor diye biliyorum. İlk gebelik rahim ağzı yetmezliğinden dolayı erken doğum olmuşsa 2.de zaten mecburi olarak yapılır
Safiye_Hayrunnisam6 Emine_4166 serklaj yaptırmanın faydası varken zararı da riskleride oluyor doğru kararlar vermen gerekir
AliBarlasveAnnesi Emine_4166 tedbir amaçlı yapılan serkaj işlemi 13 haftada yapılıyor ikili tarama sonucundan sonra bebek sağlıklı ise onaylanıyor canım benmde tedbir amaçlı yapılmıştı önceki doğum erken olduğu için hiç bir zararı da yok serkajin erkken haftada yapıldığında ilerleyen haftalar önemli oluyor bnm 13te yapıldı şuan 32 oldum
Safiye_Hayrunnisam6 25 haftalıkken açıklık meydana geldi serklaj önerildi ve yaptırmadım şuanda 30.haftadayiz bolca dinleniyorum süreci bekliyoruz. İnşAllah haftasını doldurur
Emine_4166 Safiye_Hayrunnisam6 evet gercekten oyle tabiki ilk dogumum erken oldu cok zor kizim vat 4 yasina gircek kalkmiyorum esim fln da yardimci oluyor ama illaki hareket ediyorum kizim cunku biseyler istiyor haliyle kalkiyorum serklaj dogrumu yanlis mu bilmiyorum
Aybarsmom_ Safiye_Hayrunnisam6 yanlış bilgiler vermeyin lütfen. Siz 25.haftada bu sorun ile karşılaşmışsınız sizin haftanız serklaj için geç bir hafta. Suyunuz patlayabilir. Serklaj esnasında doğumunuz başlayabilir gibi sorunlar. Ama şöyle bişey var arkadaşımız önceki çocuğunda aynı sorunu yaşamış. Şuan bile bile lades olur onun serklaj olmaması. Gebeliğimin 11. Haftasından beri kanamalarım oluyordu. Hep düşük tehlikem vardı. En sonki kontrolümde 16.haftamda rahim ağzı açıklığım oluşmuş ve uzunluğu 19 mm’e düşmüştü. Doktorum 1 hafta geç gelsen düşük yapardın dedi açık açık. Ve ben o gün hemen serklaj oldum. Şuan 25.haftaya giriyoruz ve ben o ameliyatı olmasam bu günler belki de hayaldi..
Aybarsmom_ Emine_4166 evet canım anlattım az önce. Ve benim ilk gebeliğim. Eğer ki doktorum fark etmeseydi durum kötü olabilirdi maalesef
Emine_4166 Sevidmn dogrudur 3. Aydan itibaren doktor karar verecek serklaja olup olmayacagina ama bilmiyorum kafam karisti gercekten
Rabiakltk5 Sevidmn aynen öyle ben 5 aylık kızımı kaybettim bi sabah sanciyls uyandım hastaneye gittim hersey için çok geçti tam açıklık vardı bebek kanala girmişti 1 2 gün önce gitseydim belki şuan kızım kucagimda olurdu. Ve benim bu 2. Dusugum ilkinde de 4 aylıkken kaybetmiştim aynı sebepten dolayı oyuzden hic vakit kaybetme bir an önce atilsin
Emine_4166 Aybarsmom_ suan rahmimde felan baya agri oluyo progestan kullaniyorum serklaji ozeldemi devlette mi oldunuz siz
Safiye_Hayrunnisam6 Aybarsmom_ Yanlış bilgi vermek asla istemem sizinki daha açıklayıcı olmuş benim suyumun patlama ihtimaline karşılık olmadım ben eğer erken haftalarda olursa doktora danışarak olunabilir.
Sevidmn Emine_4166 kafanin kariscagi hic bir durum yok bebegini sen bizden cok dusunuyorsundur tabiki ama onlemini al yaptir.
Aybarsmom_ Emine_4166 özelde oldum ben. 15.hafta itibariyle kanamalarım devam ettiği için özele gitmeye başlamıştım. Serklaj öncesi sürekli progestan ve proluton ben de kullandım
Aybarsmom_ Emine_4166 Allah hepimizden razı olsun, sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı inşallah 🤲🏻