Yaklaşık 2 yıl önce Nehir hanımda doğum yaptım. Dikişsiz epizyosuz çok şükür. Sezeryan yapar mı düşüncesi olmadan. Normal doğumu destekleyen bir Dr. 1 gün sancı çektim hemen açılmam olmadı. Sabah 4 buçukta kasılmalarım başladı. Öğlen 2 de hastaneye yattım sancılarım arttığı ve ilk doğum olduğu için güvende olurum hastanede diye. Sanırım ebe ve hemşire uyuyakaldığı için gece 12 den sabah 6 lara kadar hiç kontrole gelmediler. Benim 5 dk da bir sürekli kasılmaların vardı ve gece 12 deki son kontrolde 4cm açıklığım vardı. Sabah geldiklerinde %100 sancım olduğunu öğrendim nst de. 9 da doğum gerçekleşti. Bebek mekonyumlu sıvı yuttuğu için direk temizlenmeye alındı. Kucağıma hiç alamadan. Sonra da yoğun bakıma aldılar küveze. Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik tedavisi için 7 gün orda kaldı. İlk kucağıma alışım 3 günlükkendi. Sütüm artmadığı için çocuk temas etsin dediler çağırdılar. Yoğun bakım hemşireleri ilgiliydi. Ağustos ayı idi ve diğer ebeler izinliydi Özbek olanı dışında. Diğer ebeler hakkında bir bilgim yok ama Özbek ebeden hiç razı değilim. (ismini hatırlamadığım için Özbek ebe diyorum Özbek kardeşlerim yanlış anlamasın) Şuanda hamileyim yine Nehir hanımda doğum yapmak isterim ama ücretler çok fazla artmış.