Mihrimahvuslat canım yumurtlama olunca 3 gün ilişki öneriyorlar diye birşey bilmiyorum ben ama vakti zamanında çok araştırmış biri olarak diyebilir ki erkek spermi kadın rahminde 72 saate kadar canlı kalabiliyor hatta ben kendi yumurtlama günümden hesaba vuracak olursam eşimle yumurtlama gününden 2 gün önce beraber olmuştuk benim gebe kalmam için yeterli oldu. Yani yumurtlamadan önceki 3 gün yumurtlama günü ve yumurtanın çatladığı gün gebelik için şansın yüksek olduğu günler. Yumurtanın çatladıktan sonra canlı kalma süresi ortalama 12 saat. Spermin vajina kanalından yumurtanın olduğu tüpe ulaşma süresi de ortalama yarım saat. Döllenme gerçekleşirse o yumurtanın gelip rahme tutunma süresi 7 ile 15 gün diye biliyorum hani diyorlar ya geç döllenme erken döllenme diye o mevzu. Yani eşinle beraber olursan o dönemde doğurgan dönemine denk gelirse sonrasında da yarım saat boyunca sırt üstü yatarsan sperm yumurtaya ulaşmış oluyor. Eğer yumurtlama döneminin kendine has ekstra ıslaklığı başlamışsa vs vs. Zaten uzmanlarda düzenli ve gün aşırı ilişkiyi tavsiye ediyor. Erkek spermi ilişki ne kadar aktifse o kadar kaliteli oluyormuş 5 günden fazla testiste kalan sperm bayatlıyormuş daha önce bu şekilde okumuştum ne kadar doğrudur bilemem.