Merhaba güzel arkadaşlarım. 39 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri hep normal doğum yapmayı istedim. 25 yaşındayım özellikle yaşımdan dolayı ve ilk doğumum olduğu için normal doğumu yaşamayı çok istedim. Yaklaşık 38.haftama kadar her şey çok güzel gitti bebeğim 35.hafta gibi doğum kanalına bile girdi hatta doktorum “bebek biraz yaramaz sanki daha şimdiden doğum kanalında 10-15 güne bile doğum olabilir” dedi. Heyecanla bekledim, özel takipli olduğum için sürekli doktorumla görüştüm. Günler geçti ama oğlum doğum kanalında bekledi bu süre zarfında ve tabi daha öncesinde de yaklaşık olarak 3.ayımdan itibaren diyebilirim. Hep düzenli besledim, Elçin Demirel ile pilates yaptım. Pilates topunda hep vakit geçirdim, açılma egzersizleri yaptım merdiven indim çıktım yürüyüş bolca yaptım hurma yedim 38.hafta geldi çattı. Bu arada belimde ağrılar oluyor akıntım geliyor rahmin kesiliyor ben diyorum ki kesin oğlum artık geliyor kavuşmamıza az kaldı. Bu pazartesi doktoruma gidiyorum ve hayatımın şokunu yaşıyorum. Bu şoku yaşayan sadece ben değilim doktorum bile yaşıyor ve %4lük dilime girdiğimi söylüyor. Söylediği şey ise “Doğum kanalında olan bebek ters dönmüş başı yukarı çıkmış çok üzüldüm ama normal olmayacak gibi görünüyor” diyor. Aylardır tek bir noktaya odaklanıp normal doğum isteyip bu cümleyi duyduktan sonra kafamdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Çarşamba tekrar gidiyorum doktora bu sefer bebek tekrar dönmüş ve “oblik” adı verilen bir pozisyona girmiş. Yani başı sağ kasığımda ortada değil. Doktorum “biraz daha bekleyelim belki ortalar başını diyor” ve bugün yine kontrole giriyorum ve bebeğim tekrardan başını yukarı almış. Göbek bağını kendine dolayabilir korkusuyla doktorum pazartesi gününe sezaryen randevusu verdi. Çok üzgünüm aylardır heyecanla normal doğuma kendimi hazırlamışken bu duygu tatmak isterken yaşadığım bu durum beni çok üzdü arkadaşlarım. Gerçekten hiçbir şeyin garantisi olmuyormuş. Üzgünüm ama ne diyebilirim ki değil mi? Çok korkuyorum ve sizlerden dua bekliyorum. Lütfen bana dua edin arkadaşlarım. Biraz uzun yazdım biliyorum hakkınızı helal edin lütfen. Hepimizin yolu bahtı açık olsun bebeklerimizi sağ salim kucaklarımıza alalım inşallah. Allah’a emanet olun🌸