Nnanaa -Mrvprmdk bence verilmez ya ramazan bayramından önce doğarsa verilir🤔 diyanete sorabilirsiniz en sağlıklısı o aslında
Zeynep_Sedat -Mrvprmdk eğer imkanın varsa versen tabiki iyi olur ama imkanın yoksa sorumlu değilsin bence.. Allah nasip ederse ben vermeyi düşünüyorum.
Aselhumaninannesi Bebek için fitre vermek gerekir mi? Fıtır sadakasının dinen gerekmesinin (vücub) sebebi, ilgili hadislere dayanılarak “sağ olma” (sağ olarak Ramazan bayramına kavuşmuş olma) şeklinde belirlenmiştir. Bu itibarla Ramazan bayramından önce doğan bebekler için fitre vermek gerekir. nilsmomy Sibel_72 Ege1 Nnanaa -Mrvprmdk Sadaka olarak verilebilir sağ salim doğması için ama doğmamış bebegin fitresi verilmez benim mesela doğumum bayrama denk geliyor bayramda doğmuş olursa fitresini de ayrıca vericez
Sibel_72 Diyenaeti aradım daha dün düşüklerim var verebilir miyim dedi karnınızda ya da sizinle değilse verme dedim gebeyim dedi onun için verin Şafi mezhepliyim hanifilerde nasıl bilmiyorum
Aselhumaninannesi Zeynep_Sedat vereceginiz fitre diye sayılmaz eğer bayramdan önce doğar ise fitresi verilebilir onun dışında yine daha doğmadan sadaka niyetine verilebilir
Ege1 Aselhumaninannesi ben zaten hocaya sorduğumuzu ve verilmeyeceğini söylemişim. beni niye etiketlediniz ?
Aselhumaninannesi Hatice_123456 sadaka diye sayılıyor doğmamış bebeğin filtresi verilmiyor daha biraz önce bile fetva hattından tutun İsmail Ağa cemaatine kadar tek tek sordum anne karnındaki bebek doğumu bayramda ise onun filtresi verilir dedi ama doğmamış bebeğin sadece sadakasi verilir
Btlabk -Mrvprmdk ben teravihe gittim ilk gün hoca dogmamısta olda karnınızda hamile iseniz filtre vermeniz gerekir dedi
Aselhumaninannesi Btlabk yanlış bir bilgi kesinlikle hem çok iyi araştırdım hemde bir sürü hocalara sordum bebek doğmamış ise bayrama doğmuyor ise fitresi verilmez sadaka olarak verilir ama bebek sagsalim doğar ise bayrama ulaşır ise fitresi mecburi verilir
Sahnedekimadam Ay arkadaşlar gönlünüzden kopuyorsa verin zorunluluk olarak görmeyin smalı bebeklere gönderin ne biliyim yani , vericek durumunuz varda verin üç beş demeden