Zeynepciik Herkese merhaba kızlar size bişey sormak istiyorum 7+5 haftalık hamileyim tahlil sonuçlarımda CMV IgG testim sonucu 146 çıktı pozitif yani ne oluyo bana acil bişey söylermisiniz çok korkuyorum internette okuduklarımla kafayı yicem uyku uyuyamıyorum doktor kontrolüme daha 1 hafta var
Cansu0655 Zeynepciik balım fikrim yok ama bu konuda yine en iyi bilgiyi doktorun verir İnternete hiç bakma bunlar için 1 hafta beklemene gerek yok doktoruna gidebilirsin
tazemommyy Zeynepciik benimde pozitif 245 çıkmış şimdi baktım doktor bir sorun yok hepsi iyi demişti sanırım önceden kızamık geçirmiş olmak demek
Fdmk Zeynepciik kuzum sıkma canını bende gebeliğimi öğrendiğimde bana da test vs yaptılar benim de pozitif çıktı o testim sonra onun için gidip tekrardan tahlil verdim kan tahlili bir haftaya çıktı önceden geçirdiğim bir enfeksiyonmuş eminim seninde öyledir nette hiç araştırma yapma internet insanın aklını kurcalıyor
yanlisanlamaama Zeynepciik bağışıklığınız var demek oluyor bu yani ya aşı oldunuz ya da o hastalığı geçirdiniz doktor gerek görürse gebelik öncesi mi sonrası mı geçirdiğinize dair test isteyebilir benimki de pozitifti doktor test istemedi. Önemli olan igm değeridir bu arada yani hastalığı şuan geçiriyorsunuz anlamına geliyor. Korkmayın doktorunuz yönlendirir sizi😽🌸
tazemommyy Zeynepciik bende sonuçlar çıktığında internetten bakıp korkmuştum doktor bakınca rahatladım kendini de bebeğini de strese sokma doktorun daha iyi bilgi verir 🫶🏻
Zeynepciik yanlisanlamaama igm değerim negatif çıktı normal çıktı yani daha önce aşısını oldum diye hatırlıyorum bebekken yani inşallah bişey yoktur🥰
yinehamile Zeynepciik igg ise sorun yok, igm ise virüs vücudun da aktif demek, bende cvm igm pozitif çıkmıştı, baya perinatoloji, enfeksiyon bölümüne gel gitler yapmıştım
esnyz14 Zeynepciik pozitif çıkması bağışıklığının olduğunu gösteriyor olması gerektiği gibi çıkmış endişe etme🥰
Basak2906 Zeynepciik canım benimde aynı şekilde 1 ay önce pozitif çıkmıştı okuduklarım senin gibi çok korkuttu. Doktoruma gittiğimde tekrar Avidite testi istedi. Bu test hastalığı ne zaman geçirdini belirtiyormuş. Eğer sonucun yüksekse 3 aydan önce geçirdin demek ve şuandaki durumunu etkilemiyormuş. Eğer cmv ıgm gebe iken geçiriliyor ise problemmiş. İçini rahat tut belki öncesine aittir. Boşuna stres yapmamış olursun.