-_Esra_- ben kendim yapıyorum tarif benden bakmıyorum interneten 😂babanemden nasıl gördüysem öyle yapıyorum kaç senedir
Hamuru için
2 bardak ılık su
Bir paket kuru maya yada yaş maya fark etmez
Bir çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşı şeker
3 yemek kaşı da sıvı yağ
Bunları güzelce yoğurun ve 1 saat dinlendirin aceleniz yoksa 2 saat de dinlensin mayalansın bir şey olmaz 🙅🏼♀️
Hamur dinlendikten sonra bezleri alın ister büyük ister küçük size kalmış orası sonra açın çok kalın olmayacak şekilde sonra güzelce pişirin hepsini arkalı önlü ve pişirdiğiniz hamurları güzelce bir sofra bezine sarın
Kıymalı iç harcı için
500 gr kıyma güzelce bir tavaya alıp kavurun kavrulduktan sonra içine malzeme olarak isteye bağlı soğan isteye bağlı biber isteye bağlı domates maydonoz koya bilirsin bu size bağlı damak tadına ve biraz da salça koyup güzelce kaçırdıktan sonra biraz da yağ ve baharat tuzum atıp kıymalı iç harcının üstünü geçecek şekilde su ekleyin ama çok sulu olmasın sonra
Yaptığınız bazlamaları bir tepsiye düzün bir tane koyun tepsiye iç harcından koyun sonra tekrar aynısı yiye bileceğiniz kadar yapa bilirsin iç harcı ve yaptın bazlama kalırsa sonra da yapa bilirsin dondurucuya koya bilirsin hiç bir şey olmuyor kıyma sıcak olucak ekmek soğuk olucak ki dengelesin ve hamur olmasın bu kadar yaparsan mutlaka yaz bana afiyet olsun 🤤 şimdiden ve sarımsaklı yoğurtla birlikte ye gerçekten harika oluyor