Merhabalar.. Burada çok kişiye soru da sordum, yaşadıklarımı da söyledim, bildiklerimi de aktardım. 39+3e gelene kadar çok aktif kullandım. Acaba doğum ne zaman olacak nasıl olacak diye diye son günlerde çok soruyordum kendime. Cuma günü yürüyüşe çıktım gelince 8 kat merdiven çıktım ve son iki haftadır aktiving labour,squat yapıyordum ama çok hareketli bir hamilelikte geçirmedim. Birinin 1 saat 45 dakika süren normal doğum hikayem başlıklı yazısını okuyunca orada yazan tüm ayetleri, duaları okudum. Cumartesi sabah 6da sıcak bir şey hissettim, ailemin yanında kaldığım için annemi uyandırdım ayağa kalkmam ile nişanımla birlikte suyumun geldiğini hissettim ve inanılmaz güzel bir his ılık ılık yavaştan akıyor. Evdeki herkes çok heyecan yaptı ben çok soğuk kanlı bir şekilde hepsini telkin ettim. Duş alayım dedim annem yok yok bişey olur falan dedi hatta 😂 bavulu falan indirdik hastaneye doğru yola çıktık. Hastaneye gittiğimde suyum hala geliyordu ve benim aklımda hep 4 5 cm açılmam vardır düşüncesi çünkü çok fazla vajina çatı ağrısı çekiyordum. Hastaneye gittik doktorumu aradılar beni ilk ebe muayene etti ve sıfır açılman var dedi.. gidip yatış işlemlerini yaptık ve odaya çıktım. Odaya çıktığımda damar yolum açıldı ve merdiven inip çıkmaya devam ettim ben. Nstye bağladılar sancım yoktu, vücudumda da yoktu ama sancı. Saat 10da suni sancı için serum verdiler ilk bir saaat problem yoktu sonradan regli sancısı gibi sancı gelmeye başladı ve nst hala sıfır. Sancılar arttıkça nst sıfır görünüyor.. gelene söylüyorum hassas cihaz yanlış göstermez dedi en son değiştirdiler ve 8 dakikada bir gelen sancıların 100 olduğunu gördük. Beni her muayene ettiklerinde rahim duvarın çok ince, pelvis kemiğin çok rahat çatın kesisiz doğum yapacak rahatlıkta bebeğin de küçük bir bebek olduğu için çok güzel doğum olacak diyorlardı. 2 3 defa normal doğum yapan kadın rahim duvarı ile inceliği olduğunu söyledi doktorumda. Öğleden sonra baktılar açılmam o kadar sancıya rağmen 3 cm olmuştu ve ben sezaryene girmek için yalvarıyordum. Doktorum da bana dayanmam gerektiğini doğumu çok rahat yapacağımı söylüyordu. Yürüyerek pilates topunda ve squat yaparak sancıları karşılamaya çalışıyordum ama asla dayanamıyordum. Eşim şehir dışından geldi beni öyle görünce o da çok şaşırdı ve ben regl sancısı çok fazla ve ağır geçiyorum rahat olacağını düşündüm ama böyle bir ağrı olduğunu bilmiyordum. Saat 17ye geldiğinde bana ağrı kesici yapacaklarını söylediler rahatlamam için fakat açılmam olsun diye serum taktılar ben doktora yalvarmaya devam ediyordum sezaryen için doktor da buna bakalım eğer bir değişiklik olmazsa ameliyata alacağını söyledi. Saat 7 oldu baktılar ve bebeğimin pozisyonu uygun fakat bir türlü kanala inmiyordu, bacaklarını sol göğsümün altına koydu ve asla hareket etmedi. Doktor geldi tamam hazırlanalım dedi ve suni sancı serumunu çıkardılar sonda taktılar o kadar sevindim ki benim için kurtuluş olacaktı çünkü. Ameliyathaneye inene kadar hatta spinal için belime iğne takılana kadar ben suni sancı karşıladım serum çıksa bile damara karışmış çünkü. 4 cm açılmama rağmen sancıları dakikada bir yirmi saniye kadar çekiyordum. Uyuşturdular yatırdılar doktorum geldi beş dakikada bebeğimin sesini duydum, bebeğimi sol göğüs altıma bastırarak çıkardılar doktorumda üçkağıtçı delikanlı çok zorladın bizi diye söyleniyordu. Bana da sen bu sancıları karşılasan bile yarın akşama doğum anca olurdu dedi. Dikerken beni uyuttular sekizde uyandım ve odaya çıkardılar. Gerekli pansumanları yaptılar kum torbası koydular hemen bebeğim geldi emzirmeye başladım ama psikolojik olarak çok yorgundum ve düşündükçe bunu kendime neden yaptım sorularını sordum. Bir günde hastaneden çıktım ama bugün 6. Günüm daha yeni bugün iyiyim. 5 gündür ne çektim anlatamam. Doğumdan sonra 3 tane rahim toparlayıcı serum vurdular. Sezaryen olmama rağmen doğumdan sonra da alttan muayene ettiler göbek deliğime bastırarak. Uyuşuk olmama rağmen en ağrılı kontrol oydu..
Ben burada hep pozitif olanları okumuştum olumlama yaptım. Meryem Ana otu koydum. Rabbim affetsin hiçbiri işe yaramadı. Arkama dönüp baktığımda çok zor bir doğum geçirdim. Toparlandıkça unutmaya çalışıyorum.
Rabbim doğum yapacak herkese dayanma gücü versin, kolay geçitlerden geçirsin inşallah 🙏🏻