enuy evet çoğu kişinin temiz gelmiş amniyosu ama sonuçta fetal pozitif bir risk var oladabilir. Olası ihtimallerin en kötülerine odaklanıyor doktorlar sonrasında birşey çıkarsa uğraşmasınlar diye. Biz başta sonlandırmayı düşündük doktordan çıkıp araştırdıkça vazgeçtik ve benim 2. Gebeliğim ilk gebeliğim ölü doğumla sonuçlandı bir kaç doktor kesin aldır demişti yani ama bu sendroma sahip kişilerin eşleriyle de konuştuğumda tamamen tesadüfen öğrendiklerini duydukça rahatladım. Elbette riskleri var bu her bebekte var gelişim geriliği otizim hiç bir test anne karnında zekasını tam olarak ölçemez malesef. Eğer bu testi yapmasaydınız ultrason ile herhangi bir bulguda anlaşılmazdı diyor doktorlar. İnşAllah test sonucu yanlıştır da bebeklerimiz sağlıklıdır. Meğer ne çok varmış bu sendroma sahip bebekler.
İnanın bende detaylıdan o kadar çok korkuyordum ki ama çok şükür hiç bişi çıkmadı herşey yolunda hiç bir sorun yok dedi doktor tüm organlarına ayrı ayrı bakıldı 11. Haftada erken detaylı yaptırmıştık 21. Haftada detaylı yaptırdık ama bir şey görmedi doktor. Bu sendromlu bebeklerde bazen böbrek hasar görüyormuş ürogenital hastalık olarak geçtiği için mesela birinin 12. Haftada sonra böbreğinde genişleme başlamış ve artmış ama doğum yapmış bebeği şuan iyi birinin 37. Haftada böbreğinde genişleme başlamış tamamen tesadüf mü desem şans mı desem bilemedim siz nasıl hissediyorsunuz iç sesiniz ne diyor amniyo yapacak mısınız