Niidos bu doktor hasta elektirigine aşırı inanıyorum ben. Tutmuyorsa tutmuyordur. Bence doğum olayı çok hassas çok özel ve insanın hayatında yaşayacağı nadir anlardan. O yüzden bu anda yanında güvendiğin ve tam teslimiyet saglayabildigin bir doktor olması çok çok önemli.
Fakat çatı muayenesi ya da doğumun gidis şekli hakkında doktorun söylediklerinde ters bir durum görmedim. Çünkü herşey normal seyrediyorsa zaten 38 haftalık olmadan kolay kolay çatı yapmıyor doktor doğumu tetiklememek adına vs. Onun haricinde zaten erken bir hafta da suyunun gelmesi sancı başlaması gibi bişi olursa yatisin yapılırken çatı muayenesine bakıyorlar hemen. Ayrıca cidden son haftalara gelmeden bebeğin iri olup olmayacagini anlayamaz. Çocuk asıl kiloyu özellikle son bir ayda alıyor. Birde şöyle bir durum var doktor erkenden çatıya bakıyor bebek kilosu hakkında tahminde bulunuyor tamam normal olacak bu diyor sonra hop biseyler değişiyor bu sefer de yanlış anlama hasta kuduruyor bana normal dediniz uok illa normal yapacam edecem diye. Gerçekten doktorlar artık o kadar dengesiz insanla uğraşıyor ki sonuna kadar gelmeden çoğu şey hakkında kesin konuşmak istemiyor.
Ama herşey bir yana içine sinmeyen tek bir şey varsa bunu doktorla çok açık konuş istemiyorsan diğer doktorlara da git durumu açıkla kabul edip edemeyeceklerini sor.