Şimdi hanımlar şöyle doktorumdan memnun muyum değil miyim bilmiyorum, bir gariplik seziyorum. 34+2yim şu an, doktor değiştirmek mantıklı gelmiyor o yüzden sizlere danışayım dedim.
Özel hastaneye gidiyorum. Aşırı ama aşırı sakin bir doktorla görüşüyorum. İlk başlarda panik atak bir insan olduğum için sakin doktor iyidir dedim ama son görüşmeler çok kafamı karıştırmaya başladı.
Normal doğum yapmak istiyorum diyorum, bakalım çatın müsait mi bilmiyoruz dedi. Siz normal doğumu destekliyor musunuz? Diye sordum. "Bakalım çatına bağlı iri bebeği neden normak alayım dedi. İri bebekten kastınız kaç kg dedim. 39. Haftada çatına bakarak anlarız dedi.
Sezaryenci mi normal doğumu destekliyor mu çözemedim ve 39 hafta açıkçası bana biraz geç bi süre gibi geldi. Sonuçta burada görüyorum çoğu bebek 37-38 de geliyor kendi kendine, eğer çatım gerçekten darsa çocuk tam doğuyorken ne olacak🤔
Neyse dedim hayırlısı olsun takılmayayım, sakin bir doktor işini biliyodur heralde dedim.
34 de gittiğimde dedim ki hocam benim inanılmaz ağrılarım sancılarım oluyor belimden belimden giriyor, suyu fazla dediniz ben korkuyorum dedim. “Normaldir yaaaa” dedi. Nstyi sordum, 37 de gel muayene ve nst yapalım dedi. Yine burası bana ve çevreme oldukça tuhaf geliyor.
Sonra dedim ki peki anormal durumlar nelerdir, sizi ne zaman aramalıyım, ilk hamileliğim bi şey bilmiyorum dedim. Bana dedi ki “SUYUN GELİNCE ARARSIN”. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ya. O kadar salaktım bilmiyordum zaten ben😐 benim sormak istediğim mesela gebelik zehirlenmesi oluyo, bazen su gelmiyor ama açılmalar oluyor gibi gibi.
Daha sonra Aile sağlığı merkezine gittim oradaki ebe bana kızdı senin neden aylardır kan tahlilini almamış doktor, tiroidin var üstelik nası kontrol etmez diye.
Bilmiyorum ben mi ilgi bekliyorum yoksa olması gereken mi bu? Burada arkadaşların postlarını okuyunca da doktorların yardımcı ve destek olduğunu görüyorum. Ben bana iltifat etsin gibi bi ilgi beklemiyorum bu arada ama bu rahatlık bana batar oldu. Sorun bende mi diyorum ama etrafındakiler de durumu garip buluyor 🤔 bunca zaman neden gittin derseniz ultrason muayeneleri çok detaylı inceliyordu tek tek her şeyine yarım saat bakıyordu. Ama şu an gerçekten biraz güvend ehissedemiyorum kendimi sanki Allaha emanet doğurucam gibi geliyo :( sizin doktorlarınız nasıl? Eleştirilcek bi yanım vs varsa saygı çerçevesinde eleştiriye öneriye kesinlikle açığım. Umarım ben abartıyorumdur bi şeyleri 🥲