Herkese merhaba.
Artık kendimi o kadar tükenmiş hissediyorum ki, bu belirsizliklerle dolu olan süreci yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum.
Kısaca kendi sürecimden bahsetmek istiyorum.
Eşimle birlikte 9 aydır bebek istiyoruz ancak bir türlü müjdeli haberi alamadık. 3. Ayımızda doktora gidip tüm tetkikleri yaptırmak istedik içimizin rahat olması için. Eşimin sperm değerli çok iyi çıktı. Doktor muayene etti varikoselde tespit edilmedi. Ben tüm hormon testlerimi yaptırdım. Hepsi normal çıktı yani tüm değerler olması gerektiği gibiydi. Kendi isteğimle rahim filmi çektirmek için dr cevat bayrak’a gittim. Sonucum temiz çıktı yani tüplerim açıktı. Regl dönemlerim zaten hep düzenlidir yumurta kalitesi ve rezervide oldukça iyi çıktı. Kısaca doktorlar her ikimiz içinde sağlıklı olduğumuzu söylediler ancak bu testlerin üzerinden 6 ay geçti ve biz hala müjdeli haberi alamadık.
Her ikimizde de hiç bir sorun yokken, neden pozitifi göremiyoruz artık ne yapacağımı bilemiyorum. Her ay üzülmek, günlerce ağlamak psikolojik açıdan oldukça dibe çekilmenize sebep oluyor.
Bu süreci eminim ki benimle birlikte yaşayan insanlarda var. Ancak çaresizlik hissi ile baş edebilmek gerçekten çok zor.
Benzer şeyler yaşayıp, bir şekilde tavsiyelerde bulunabilecek hemcinslerimden rica ediyorum. Lütfen kendi tecrübelerinizi yazın. Sadece bana değil, bu süreci aşmaya çalışan hemcinslerim içinde bir umut olursunuz belki…
Özetle, bu stresle nasıl başa çıkılabilir? Neler yapılabilir bunları yazabilir misiniz? Ek olarak başka tavsiyelerde bulunmak isteyenler olursa inanın çok mutlu olurum…
Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼 💕