mihribanuzun Az öce yemek yedikten iki saat sonra şekerimi ölçtüm 180 çıktı. Bu şeker testini sabah yapmak mı doğru? Yoksa benim ölçtüğüme göre benim sekerimmi var? Kafam cok karışık 😔
Ozge-Ka mihribanuzun 2.saat için yüksek bir değer. Tokluk şekeri oluyor bu. Şeker yükleme testi yaptırdınız mı?
femme mihribanuzun tokluk şekeriniz fazla cikmis 140 i gecmemesi gerekiyordu Seker yuklemesinde de bu şekilde çıkar ise diyet vericetkri
Naz1616 mihribanuzun hamilelerde ağzına lokma atdiktan sonra 1. Saat ölçülüyor şeker 140 altında olması lazım 2. Saatde 120 civarı olması lazım
mihribanuzun Ozge-Ka haftaya gitcem ama testi akşam yaptım. O da geçerli sayilıyor mu? Çünkü aile hekimliginden sabah gel demişlerdi
Ozge-Ka mihribanuzun bir tek o ölçümle sayılmaz tabiki şeker yükleme yaptırın sabah aç karnına. Doktorunuz o sonuca göre yönlendirir asıl. Akşam açlık tokluk değeri de önemli tabiki. Çünkü şeker yükleme sınırın üstünde çıktığında sabah akşam olmak üzere açlık tokluk değerine bakılıyor bir süre.
Ozge-Ka mihribanuzun şeker yükleme yaptırana kadar bakabilirsiniz tabiki iyi olur. İlk lokmayı yedikten tam 1 saat sonra ölçmeniz gerekiyor tokluk şekerini. 140ı geçmemesi önemli doktorlar öyle istiyor genelde
Betulll1996 Gebelikte 2 saate değil yemeğini ağzına attığın ilk lokmadan itibaren 1 saat olarak bakıcaksın 2 saate göre çok yüksek sonucun akşam olması bişey değiştirmez açlık tokluk diye düşüneceksin
Ozge-Ka mihribanuzun yok normal yemek yiyeceksin. İlk lokmadan sonra saate bakıp 1 saat sonra ölçüm yapıcaksın. Sonra yemeğine devam edebilirsin yani :)
femme mihribanuzun üzülmeyin suanda benimde gebelik şekerim var evet zor oluyor . Tatlı ünlü şeyler asla yiyemiyorum. Sabrediyorum. Sekerim düzene girdi Insallah sizinde insüline gerek kalmadan düzelir
mihribanuzun Naz1616 onu baktım ama bu söyledigim aksam yaptim bi tabak manti yedim 2 saat sonra ölctüm 180 cikti