Nur57 Hamilelikde tsh hormonu yuksek olub normal cocugu olan anneler varmi hep internetde arasdirdigimizda karsimiza zeka geriliyi filan cikiyor ama bir isbati yox kimsede ne gormedim ne duymadim ki tsh yuksek oldugu icin cocugu zeka geriliyi olsun her
Ozlemsvr Nur57 Canım hamilelikte olabiliyor. Doktora gidince ilaç veriyor kullanıyorsun düşüyor zaten. Hiç bir zararı yok çocuğa. Ben de tiroit hastasiyim. Bayagidir ilaç kullanıyorum. Hamileyim gayette sağlıklı çocuk çok şükür. Kötü düşünme. Internette yazılanlara çok itibar etmeyin. En doğru bilgiyi doktorunuz verebilir. Bir de hamilelikte bu bir çok anneye oluyor. Zaten bu hastalık daha çok kadınlarda ama hamilelikten sonra geçer. Ilaç kullanarak dengede tutuyorlar.
Ozlemsvr Nur57 yanı bu rahatsızlığın bir genetik olani ver bir de sonradan olani belliki sonradan olmuş senin. O yüzden ilaç kullanırsam düzenli şekilde düzelir. Ama benim ki genetik ömür boyu kullanıcam. 5 senedir kullanıyorum.
Berenimibekliyorum Nur57 kaç haftalık hamilesiniz? En son ne zaman bakıldı tsh a kaç çıktı ve nerde baktırdınız?
Yaz Brnim hormonlara bağlı olarak 0,34 e düşmüştü sonradan düzeldi çok şükür fakat bir yakınımın çok fazla yükselmişti zehirli guatr demişti doktor baya da ilaç kullandı onunda çok şükür sıkıntısız doğdu çocuğu etrafımda başka da denk gelmedim ama zeka geriliğine yol açtığını doktorumda söylemişti o dönem sanırım tedavi edilmezse bu sorun ortaya çıkıyor
Nur57 Ozlemsvr bende troid hastasiyim canim benimkiler alindi hamilelikden oncede ilac kulaniyordum ilk 3 yuksek oldu
Yaz Nur57 sana zaten normalde de bi zararı yok ama bebekte zeka geriliğine yol açtığını biliyorum sadece ama dediğim gibi çevremde olmadı hiç böyle bişey ilaçla tedavi görünce düzeliyor bende ilk öğrendiğimde çok ağladım çok yıprattım kendimi ama şükürler olsun öyle bişey olmadı ağladığımla kaldım sende sıkma canını önemli olan erken dönemde farkedip tedaviye başlamak
Nur57 He bide bu hormon ilaci kullandigin zaman bedendeki kalsiyumu yuyub goturuyor Doktorum bana kalsi ilaci yazdi
Berenimibekliyorum Nur57 ilaçlarla kontrol altında tutulduktan sonra Allah’ın izniyle bir şey olmaz sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza. Benim bi arkadaşımın tsh ı çok yüksekti. Hamilelikte ilaçla kontrol altına aldılar. Şimdi çocuğu gayet sağlıklı hiç korkmayın dua edin bol bol. Allahım size de çocuğunuza da sağlık versin 🙏
Nur57 Yaz canim.sende dusuk mu cikmisdi yuksekmi ?kac aylikken farektin ? Simdi bebeyin nasil? Rabbim evlatlarimizi korusun
Aliiss Nur57 benimde sağlık ocağında yaptığım testte yüksek çıkmıştı sonra doktorum yeniden yaptı normalmiş Yüksek olsaydı bile bi ilaçla kontrol altına alınabiliyor sorun etme demişti 💁🏼♀️
Yaz Nur57 benim düşük çıkmıştı doktor deniz ürünleri tüketmememi ve iyotsuz tuz kullanmamı söylemişti benim oğlum gayet iyi yakında 5 yaşını dolduracak inş zekasınında maşallahı var 😊 sanırım 3. Ayda farkeymiştik sağlık ocağında farkedilmişti ve endokrin yada dahilyeye git demişti bu ikinci gebeliğim şükür bunda öyle bir sorunla karşılaşmadım
Nur57 Yaz wukur canim iyi olsunlar hep ben bildiyim kadar dusukde yox yuksekde zeka geriliyi oluyor ama isbati yox
mucizemizibekliyoruzz Nur57 tsh hormonu yüksekse endokrinoloji ya da dahiliyeye gidip düzenli olarak ilaç kullanmalısınız. Zamanla normale dönecektir. Zeka geriliği vs ihmal ederseniz başınıza gelebilir yoksa neden olsun. Her ay doktora gidip kan verip ilacın dozunu ayarlayıp kontrol altında tutabilirsiniz