ES_es-Es Selamlar serklajli olanlar, doktoruma soramadım yeni serklajliyim uzanırken dizlerimizi kendimize çekmemiz bir sakınca var mı yani cenin pozisyonu gibi yada uzanmis şekilde ayak ayak üstünde olması sıkıntı yaratır mi
Binnur-cam ES_es-Es tam olarak ikisini de yapıyorum sanırım 🙄 Bi sıkıntı yaşamadım şuana kadar şükür aşağı ağırlık baskı vermedikçe sıkıntı yok bence ..
bitterciko ES_es-Es 2. Ye serklajlı hamileyim . Çok şükür bi sorunum yok 25. Haftadayım . 2 yaşında bir oğlumda var . Evimin işini de yapıyorum çocuğumu da kucağımda taşıyorum . Buraya kadar geldik bakalım sonrası da hayırlısı inşallah. Çok ufak tefek şeylere takılıp canınızı sıkmayın . Moral her şeyden önemli
ES_es-Es Binnur-cam bende yapıyorum ama her adımdan tedirgin oluyorum sağlıkla bi ileri haftaları görebilseydik rahatlardık ☺️
Binnur-cam ES_es-Es ben gördüm sanırım şükür 37+0 oldum darısı senin ve bütün hamişlerin başına inşallah 🤲
ES_es-Es Binnur-cam ya maşallah ne güzel bana da sağlıkla nasip olsun inşallah, ben 18+4 üm daha 😌 sureciniz nasıl geçti nelere yaptınız,nelere dikkat ettiniz
Binnur-cam ES_es-Es aminnn inşallah 🤲 bana doktorum wc yemek yemek harici kalkmicaksın dedi söz dinledim kalkmadım hatta çoğu zaman yemeğimi yattığım yerden yedim annem kaldı yanımda sağolsun kabız olmamaya dikkat ettim ilişkiyi direkt kestik zaten bol su içtim hergün en az 2.5 3 lt ilaçlarımı aksatmadan kullandım kontrol harici hiç dışarı çıkmadım ara ara balkona çıkıp 2 3 dk hava alıp geri yattım .. Birde en önemlisi morelini zirvede tut inan rabbime güven .He aralarda sıkıntılar yaşamadınmı dersen yaşadım tabiki çok korktuğum anlar oldu ama umudumu asla kaybetmedim doktorum hep erken doğum olabilir 28 bi görebilelim diye yaklaştı bende korkmayın 38den önce doğurmicam dedim .. Her gittiğimde söyler binnur inadından doğurmadın helal olsun diye gülüşürüz yani herşeyin başı morel morelin yüksek sen mutlu bebek mutlu 🤩 Zor uzun bir yol ama sonu güzelse gitmeye değer rabbim yardımcın olsun sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲
ES_es-Es Binnur-cam teşekkür ederim dediklerinizi yapiyorum çoğunu ama ben yemek ve lavabo için kalkıyorum ve doktorum da çok yatmamış onermemisti ona rağmen fazlasıyla uzaniyorum korkudan kahvaltı yatakta ayağımı uzatmış şekilde yapıyorum ama yemek vakti de kalkıyorum masada yiyorum sonra odama geciyorum tekrar ,sorunsuz gelirim inşallah bende 🤲kaçıncı haftada serklaj olmustunuz
Binnur-cam ES_es-Es her doktorun tavsiyesi farklı doktorları dinleyelim yeterli işte .. Aminnn aminn inşallah 🤲 13 haftamda önlem amaçlı attık açıklığım şikayetim vs yoktu erken doğum ile kaybım vardı bir önceki gebeliğimde bunda riske atmamak için direkt attık ..
ES_es-Es bitterciko maşallah sizde sağlıkla tamamlayın inşallah evet bazen rahat olup rahat davranıyorum ama bi agrim olunca da ilk serklajim korkuyorum istemsiz🤷♀️
ES_es-Es Binnur-cam benimde aynı daha önce kaybım var önlem amaçlı atildi sonlara doğru niyetliyiz hep aklımda bir tarih var bende onda ısrarcıyım su an ☺️
bitterciko ES_es-Es korkmakta çok haklısınız tabi bende 3 kayıp yaşadım . Ama bazı şeyler nasip . Alacak nefesi varsa alıyor . Sağ Salim kavuşun inşallah
ES_es-Es bitterciko öyle tabi alacak nefesi varsa zamanını bilip gelecek,bizlerde bizim durumda olan serklajli annelerde hepimiz sağlıkla tamamlayalım inşallah 🤲🌸
Binnur-cam ES_es-Es Troid demir Folik sonrasında multıvamin çevirdik şimdi d3 vitamini Akşamları kan sulandırıcı 35 haftafa bıraktık.. Magnezyum ilacı Progestan fitil
Z-ynp48 Binnur-cam çok geçmiş olsun inşallah çok sağlıkla kuzularımızı kucağımıza alırız 🙏bende de rahim ağzı kısalığı var, ilaç ve iğne kullanıyorum. Duruma göre doktorum serklaj dedi. Ben şunu merak ediyorum önceki gebeliğinizde tanı almış mıydınız?
Binnur-cam Z-ynp48 çok teşekkür ederim senin içinde hayırlısı olsun aminn inşallah .. Rahim ağzı yetmezliğinden bir önceki gebeliğimde erken doğumla kayıbım var benim 🥺 Yani hiç bilmediğim birşeydi 2 günde dünya başıma yıkıldı nolduğunu anlamadık .. Bu gebeliğimde direkt dikişi attık önlem amaçlı ..
Z-ynp48 Binnur-cam ah çok acı.. benim ilk gebeliğim 21 haftalığım, bu hafta ilaç iğne kullanmaya başladım.serklaj olduktan sonra normal hayatınıza devam ettiniz mi yoksa hep mi yatış oldu
Binnur-cam Z-ynp48 mümkün oldukça yat dinlen bol su iç .. Doktorum yemek yemek ve wc harici kalkmak yasak dedi sürekli yattım hiç iş güç vs yapmadım yatarak hamilelik geçirdim desem yeridir yani ..