bende hep yazarım demistim bu geceye nasip oldu… benim hamileligim başından beri cok zor geçti karaciger sorunum vardı erken teşhiste gebelik kolestazı tanısı aldım bu hastalık yüzünden diger ilaçlarımı kullanamadım yan etkisi karaciger e vuruyor diye sonunda zaten tüm degerlerim yerle bir oldu kan o kadar düştü ki sezeryana bile giremezsin dediler 2 tüp kan yedim ancak oyle sınıra ulaşabildim.. ağrılar sancılar derken sabrettim sonunda çatı muayenesi yapıldı ve dediler ki normal dogum yapamazsın kemigin cok dar dediler tamam dedim 28 mart salı günü sezeryan tarihi verildi … ama bikac gun önceden hep aynı rüyayı görmeye başladım her gun yatağımın ıpıslak oldugunu görüyordum uyanıyorum kuru .. pazar gunu de bi uyandım ıslaklık var .. dedim ki altıma yapmış olamam heralde dedim gittim baktım dus aldım kontrol ettim ara ara sıcak bir sey akıyor benden sordum forumda da su olabilir git dediler hemen doktoru aradım hastaneye gel dedi ve gittim gittigimde 3 cm açıklık oluşmuştu ve benim son ayda degerlerden dolayı bebegin gelişimi yavaşlamış hatta kilo vermisti ve zayıf oldugu icin normal doğurabilirsin dedi ebe 3 cm açıklık olunca da kafamda soru işareti kalmasın dedim ve deneyeyim dedim demez olaydım :( neyse sabah 11 den aksam 7 ye kadar sancı cektim ben o ebe elini oyle bir koydu ki mahvoldum her kontrol etmesinde ölecegim sandım burayı detaylı yazmayayim cok acı verici ve hassas etkilenmeyin.. o sancılar kontroller cok kötüydü en son yeter epidural takın bari dedim 8 cm e geldi taktılar onda da sancı var ama cektiklerimin yanında hiç oldu 9 cm e geldi bebek gelmiyor ustume çıktı ebe bir bastırdı acıdan zaten sesim gitmişti demesin mi normal olmuyor bebek takıldı yoruldu kalbi düştü doktoru arayın sezeryan olsun diye…… bi anda sezeryana aldılar beni uyandıgımda sadece ağladığımı hatırlıyorum bebegime bile bakamadım o derece…. sezeryan oldu odaya getirdiler ilk yanıyordu epidural oldugu icin belki cok siddetli bir sancı yaşamadım sezeryanda ama ilk kalkıs zordu… su an hâlâ agrılarım var ama cok siddetli degil dayanmaya çalışıyorum.. zor bir dogum oldu kavustuk ama tavsiyem normal dogum uygun degil deniliyorsa cokta ısrarcı olmamak lazım :( kahve mutlaka götürün sıcak su için makineniz olsun kayısı suyu cok onemli gaz çıkarmada yardımcı oldu cok terliyorsunuz mutlaka yanınızda yedek pijama olsunn ben giyemedim ilk lohusa takımı cunku kanama oluyor ve iyi ki siyah pijamamı götürmüşüm dedim ilk siyah giydim yürümek onemli bol bol yürüyün acıyor ama sanırım yürümek geçiriyor biraz da olsa… simdi bebegim yanımda sütüm gelsin diye uğraşıyorum 2 saatte bir mama veriyorum aç kalmaması için cunku minicik 2100 kilo dogdu ve 37 haftada doğdu benim boyleydi zordu ama dilerim burda dogum yapacak kim varsa Allah kolaylıkla gecirmeyi nasip etsin 🌸