Hamis_anne6 Kızlar bugün 11+2 oldum 11 haftalıkken taramaya gel demişlerdi gittim bakmadilar öbür hafta gel ölçüm için küçük dediler böyle bir durum yasayaniniz var mı en net sonuç için hangi gün gideym
ikbalk Hamis_anne6 12’de yaptırmıştık biz de, bebeğin burun kemiğine, ense kalınlığına falan bakılıyor, anneden de kan alıyorlar o kadar. 12.-13. Haftalarda daha düzgün görüldüğü için sonra bakalım demiştir doktorun, merak etme:)
Tubaevrn Bende 15. Haftada gittim fakat 2 hafta daha bekle cinsiyetiyle birlikte yaparız dediler neden acaba
tunasmom Tubaevrn dörtlü test olabilir o haftalarda dörtlü test yapılıyor ikili test 11-14 haftalar arasında çünkü
Anneumut2318 14-3 haftalık doktorum söyledi ben istemedim yaptırmadım detaylı ultrosyon dışında hiç bir test yapmayı da düşünmüyorum 🤷♀️
ikbalk Anneumut2318 peki sebebi nedir? Yani mesela 2li taramada sizden kan alınıp bebeğe rutin bakılır gibi bakılıyor. Bunu yaptırmama sebebiniz nedir?
Anneumut2318 ikbalk ikbalk ailemizde bütün ablalarım yaptı çoğuna otizm ve ya farklı hastalıklar konuldu ki çok şükür yeğenlerim hepsi sağlıklı ben psikolojikmen yaptırmıyorum iyi de olsa kötü olsa canımın parçası her hangi bir hastalık çıksa yine doğururum tabi ben doğuma kadar stres yaşamak istemiyorum ne gelirse rabbimden gelir bundan dolayı
tunasmom Hamis_anne6 11 hafta küçük tam net sonuç alınamaz ölçüm yapılamayabilir 12 ve 13 ideal haftalar ikili test için
minnakkraker Hamis_anne6 ben 11+5te yaptırdım baktılar ultrason ve kan tahlili yapıyorlar daha sonucu göstermeye gitmedim inşallah normaldir
Bibeyza Hamis_anne6 Ben 2li değil 3lü tarama yaptırmıştım. Pek istekli değildim ama yine de içim rahat etsin diye gitmiştim bebeğimde herhangi bir sıkıntı olsa dahi olumsuz düşünüp aldırmayı falan hiç düşünmüyordum ne olursa olsun öyle kabul etmeye hazırdım. Çok şükür bir sıkıntı da çıkmadı sadece kafası küçük dendi hala da deniyor şuan 39+2 kafası 1 hafta küçük görünüyor o da minyonluktan olabilir dendi bence hiç kafaya takma böyle şeyleri sen hamileliğini olumlu düşüncelerle geçirmeye bak