Dilaraa23 Bugün 39. Haftama girdim ve 4 5 gündür kaşıntım vardı her yerim yara oldu karaciğer normal çıktı şimdi safraya bakıldı değerler yüksek çıktı gebelik kolestazı olabilir yarın akşam bi sonuç daha çıkacakmış ona göre hareket edicez dedi doktorum. Bebeğimin hareketleri 2-3 gündür çok azaldı inanılmaz korkuyorum çok riskli diyor internete bakınca Allah korusun ölü doğuma bile sebep oluyormuş. Bu haftalarda başına böyle bi durum gelen var mı acaba ağlıyorum şu an çocuğuma bir şey olmasın dua edin lütfen.🙏
yagmur50 Dilaraa23 ben 29. Haftada yakalandım kolestaza şuan 34. haftanın içerisindeyim ilaçla kontrol altına alındı korkma canım başta bende çok korkmuştum internetten çok araştırma yapma insanın psikolojisi bozuluyor iyi düşün iyi olsun geçmiş olsun 🙏🏻
KayraVeAnnesi_06 Dilaraa23 Yani haftanız gelmiş inşallab bir sıkıntı olmaz , ben 31 de yakalandım 35 de sezeryan doğum yaptım Nst leri güzel çıkıyorsa ve kilosu iyiyse sorun yoktur ama beklememekte fayda var doktorunuzla ilerleyin alalım derse aldırın riske atmayın derim çünkü riskli ben hergün nst ge gidiyordum hastaneye hareket takibi yap diyordu doktorum hergün aynı hareket etmiyor bebek birşey mi oldu diye ödüm kopuyordu psikolojiside cabası .
Aleynag Dilaraa23 ben ilk hamileliğimde geçirdim şuan 2. Hamileliğim 33. Haftamdayım ve yine tekrarladı. Kolestaz için sadece alt ast değerlerine değil alp ve safra asidi değerlerine de bakıldıktan sonra tam net birşey denir. Ama siz korkmayın zaten haftanız gelmiş mutlaka doktorunuz da sonuçlarınıza göre hızlı hareket edecektir. Karaciğerinizi yoracak yiyecekler tüketmeyin
Aleynag Dilaraa23 he birde ben kaşıntımı şuan allerset ile durduruyorum aslında alerji ilacı ama kaşıntıma iyi geldiği için buna devam ediyoruz bunun yanına sıra kolestaz tedavisinde kullanılan ilacı kullanıyorum kaşıntıdan duramıyorsan allerseti doktoruna bir sorabilirsin uygun görürse içebilirsin
Dilaraa23 yagmur50 valla çok kötü oldum bide 39. Haftamdayım 1 haftadır kaşıntım vardı son 3 4 gündür baya artınca test istediler normalde 37 de alınması gerekiyormuş bu gibi durumlarda geç kaldım mı bir şey olur mu diye düşündükçe deliriyorum 😞
yagmur50 Dilaraa23 erken yakalanmadığınız için şanslısınız yoksa kaşıntıdan ben ilk zamanlar ağlıyordum az bi zaman kalmış doğumdan sonra hemen geçiyormuş zaten kafanıza takmayın stres her şeyi etkiliyor maalesef 🤢
Yagmursnr @Dilaraa23 İçin rahat olsun ben 30. Haftadan 34. Haftaya kadar hastanede yattım şuan 40a giricem çok şükür herhangi bir sorun çıkmadı. Zaten rutin kontrollerine gitmissinizdir. Bebegin büyüdüğü için hareket alanı artık kalmadı ama iyidir bebeğin 🙏
Dilaraa23 Yagmursnr ama ilaç felan kullanmadım ya önlem alınmadı 🥺 geçen haftada bebek kilo almamıştı 100 gram almıştı 1,5 haftada neredeyse bilmiyorum çok kafam karıştı inşallah sorun yaşamam dua edin 😢
Dilaraa23 yagmur50 bütün vücudum yara oldu göğsüm kalçam bacaklarım ayaklarım karnım felaket yani çok zormuş Allah yardımcımız olsun 🙏 bebeğim iyi olsun başka bir şey istemiyorum 🥺
Yagmursnr @Dilaraa23 yo yo için rhaat olsun bak haftanda gelmiş alt ast degerlerin ne biliyomusun e nabizda kan tahlillerinde vardır. Zaten çok çok yüksek olmadığı sürece bebeği almiyolar. Şuan yüksek olsa bile hemencik kucağında olur bebeğin 🙏🙏
Dilaraa23 Yagmursnr Ürik asit: 5 Ldh: 159,7 Alp: 150,56 Total bilüribin: 0,15 bunlar sonuçlarım Hocada şunu yazdı; Alkalen fosfataz yüksek. Ürik asit normal değerde ama gebe için yükseliyor denilebilir. Safra asitleri çıkınca görüşürüz
yagmur50 Dilaraa23 ahh bilmem mi benim her yerim harita gibi tek sağlıklı sıhhatli kavuşalım bebeklerimize de varsın olsun ne yapalım 🤢
Yagmursnr mesela benim bu degerlerime bakarak safra asidi istemişti. Ama maalesef o değerler hakkında bilgim yok inşallah safra asidin normal çıkar🙏
yagmur50 Yagmursnr benim değerlerim bu şekilde ben bu kolestaz için maalesef çokta para harcadım özelde yaptırdım testleri falan devlette numara bulamadığım için bulduğum doktorda hiç ilgilenmedi değerlerim düşmüştü ilacı bıraktım kafama göre ve özele artık gücüm kalmadığı için kadın doğum doktorumda gitmene gerek yok gastroenteroloji bölümüne artık dedi ilacı bırakınca tekrar yükseldi ve devlete gitmek zorunda kaldım yeniden ilaca başladık günde 4 kapsül içiyorum ilacım safrax
Yagmursnr @yagmur50 ay canım çok yükselmiş değerlerin 😔 inşallah o safrax ise yarar ben ursactive kullanmıştım. Senin aslında perinatoloji kontrolünü yapması lazım. Özelde tabiki zorlar. Allah’ım yardımcın olsun olsun. Devlette perinatolojiye kontrol olmaya çalışsan. Kadın dogumcular direk sevk ediyo aslında.
yagmur50 Yagmursnr evet maalesef Perinatolojiyede gittim devlette oda gastroenteroloji bölümüne gitmemi söyledi şimdi devlet hastanesinde o bölümün doktorunu buldum yeni başlamış ona gidiyorum kadın doğum doktorum özel hastanede o sevk yapamıyor 🤢 son 1 ayım kaldı 29. Haftadan beri çekiyorum işte
Yagmursnr @yagmur50 tıp fakültelerinde de aslında perinatoloji doktorları oluyo onlara bı gitsen. Çünkü beni bile 69 ile hastaneye yatırıp denetlemislerdi. Hangi şehirdesin.
yagmur50 Yagmursnr hastaneye yatırmaya gerek duymadılar şimdilik şükür ama ben ultrasona girdim 2 defa temiz çıktı safra asitlerine bakıldı yüksekti yine dışarda yapılan test o teste 3 bin tl verdik 🤦🏻♀️ İzmirdeyim canım bakalım 4 nisanda devlet hastanesindeki doktor gel beni bul dedi değerlerime bakacak tekrardan
Yagmursnr @yagmur50 tahmin ediyorum çokta iyi anlıyorum bende 30. Haftada başlamıştım. 😔 İnşallah düşer sonuçların inşallah işe yarar da herşey geçer biter
tugcee0 yagmur50 normal kan tahlili ile mi bakılıyor acaba bu kolestaz testine neden 3 bin lira kadar ödediniz bende yaptıracam pazartesi tahlil bu kadar pahalı mı