Merhaba güzel anneler ve anne adayları 😍💜23+3 haftalık hamileyim. Uykuda yatış pozisyonu hakkında sizlere danışmak istiyorum. Ben hep sola yatın diye duydum, sağlıklı olan sola yatmakmış. Sağa ve sırt üstü yatmayı önermiyorlar. Ben devler hastahanesine gittim doktor sağa da sola da yatabilirsin dedi ama ana toplardamar sağ tarafta olduğu için sağa yatılmamalı diye duymuştum. Sola yatmaya çalışıyorum ama 1-2 saat Sonra üstüne yattığım taraf ağırlık altında kaldığından mı ne ağrı yapıyor acıyor gibi bu yüzden mecburen pozisyon değiştiriyorum sağa yatıyorum. Sonra bu sefer de sağda ağrı oluyor yine sola yatıyorum. Böyle dönüşümlü olarak sağ sol yatıyorum yani. Rahat edemiyorum açıkçası geceleri. Sürekli idrara da çıkıyorum zaten. Siz de durumlar nasıl güzel hamişler?? Aynı sıkıntıları yaşayanlar var mı ??
Yatış pozisyonuuuu, hep sol tarafa mı yatmalıyız?
leylanne bütün hamilelerde vardır bu sıkıntılar eminim 🤦🏻♀️ hep sol tarafa yatmak imkansız aslında kan akışı açısından sola yatmak doğru olanı. Ben de sağ sol sırtüstü hangi şekilde rahat ediyorsam o şekilde yatıyorum. Rahat etmemiz önemli sonuçta ♥️🙏🏻
leylanne benim doktorum da 20 haftadan sonra yüz üstü ve sırt üstü yatma geri kalan istediğin şekilde yatabilirsin demişti ben bazen sağıma bazen soluma yatıyorum
leylanne valla ben nere agrırsa o tarafa gatıyorum son ayım nefes darlığı yaşıyorum😞😞
Bende 29 haftamdayım sola yatıyorum ani kramp giriyo sonra sağa dönüyorum yine kramp sabaha kadar tepiniyorum 😴
Benim sola yatmaktan boynum tutuldu sürekli eşime masaj yaptırıyorum boynum kolum öyle fena ki nasıl alışırız bilmiyorum gerçekten ama hamile yastığı biraz işe yaradı aklınızda olsun