Merhaba güzel anneler,
22 yaşındayım ilk gebeliğim dikkat ettiğim ve herkesin bilmesini düşündüğüm bilgileri yazacağım eminim bir çoğunu duymuşsunuzdur ama ne olur ne olmaz gözünüzden kaçan var ise dikkat etmekte fayda var, atladığım yanlış bildiğim bir şeyler olursa eklerseniz sevinirim.
- Gebe okulu
Hamilelikteydi en büyük iyikim toplam 5 ders 5 hafta yenidoğan bakımından cinselliğe her şeyi tecrübeli bir ebeden öğrenmek çok çok iyi geldi devlet hastanesinde üstelik ücretsiz, bulunan hastanenin doğumhanesini ve lohusa odasını gezme fırsatım oldu.
2.perinatoloji
2 li üçlü dörtlü test yaptırmadım çünkü gebeliği sonlandırma düşüncem yoktu. Ama perinatoloji her gebenin görünmesi gerek bence. Eğitim aldığımız ebe de devlette yer mi yok nişan yüzüğünü sat yine yaptır demişti. Bebeğin sağlığı ve olası olumsuzlukta doğumdan hemen sonra uygun doktorun bulundurulması vs hazırlıklı olmak çok kıymetli lütfen atlamayalım💕
İlk 40 gün
Konuşalım zor ve yıpratıcı. akasyana YouTube kanalındaki lohusa videosunu izlerseniz biraz tahmin edebiliyorum nasıl geçeceğini. Bu 40 günde bebek ve anne kontroller hariç kimse ile görüşmemeli imiş. Bağışıklık sistemimiz düşüyor ve sonrası hasta bir bebek. Bu konuşa ebemize yürüyüşe de mi çıkmayalım bunalırız evde demiştim oda bana cevaben yeni doğan köpeklere 2 ay hiç bir şekilde dışarı ile temas etmemesini gerekirse evin her yerine pislemesini söylüyorlar, aynı sebep bağışıklıktan ötürü. Bebeğimizin köpek kadar değeri olmayacak mı dedi. Balkona çıkmaya izin var ama ehehehe
Okumak
Ne kadar çok okursak gerçekten o kadar rahat oluyor insan.
5.egzersiz
Doğumu kolaylaştıran insanı rahatlatan egzersizler hem bedene hem ruha çok iyi geliyor. Perine masajı, Kegel egzersizleri araştırıp uygun haftalarda faydalı olacaktır. Egzersizler için de AppStore da bir sürü uygulama var kendinize en uygun olanı ile hem takip edip hem uygulayabilirsiniz.
Ek: uzanma, cam silmek uzanarak yapılan iş bebek için tehlikeli, eskiler memesi düşer der tam olarak öyle oluşanda zarar görebilir dikkat etmekte fayda var.
İnşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza bitmeyen sevgiyle,