Gulareelesgerova Merhaba ikili tarama 1:10000, ulturasonda her şey iyi, bir tek burun kemiği 12+4 gebelikte 2.1 çıktı, kısaimiş haftasına nazaran, böyle olupda sağlıklı bebek doğuran oldumu, duydunuzmu? Çok stresliyim
Balbebek012 Gulareelesgerova öncelikle geçmiş olsun iyi düşünelim benim srkadaşımın bebeği de öyleydi ama srkadaşımın ailesi komple küçük burunlu ama bebek de normal doğdu.
Kubra0123 Gulareelesgerova bende çok stres yapiyorum çok stresli şeyler. Eskiden ne güzeldi köyde yaşam sadece doğurmaya ebe geliyordu dogurtup gidiyordu. Şimdi yok ikili yok üçlü yok genel tarama zırt pırt ultrosan yasiyomu kalbi atiyomu sürekli stres 😒nasıl asicam bu durumu bilmiyorum çok stres yapiyorum. Birde şu gebeliğin tadini cikartin diyenler var o nasıl birşey merak ediyorum.
Gulareelesgerova 12+4 her şey yolunda çıktı, bir tek burun kemiği 2.1 çok korkuyorum Badem_gozlum_ benim kendi burunum çok küçük, inşAllah gnetiktir
Kubra0123 Banada birşey soyleyeblrmsnz ultrasonda ikili testte crt NT bakti doktor sadece sıkıntı yok dedi iyi dedi. Kan verdim sonuç beklyrm neden burun kemiğine falan bakmadı ki doktor 🤔
Badem_gozlum_ Kubra0123 bakmıştır illa ki zaten önce ona bakıyor sonra kan alınıyr bı kaç güne sonuç çıkıyor grafiğine bakiyor
anneolmakzoramagulusuyeter_ Gulareelesgerova genetik olabilir canı üzülme sizin yada eşinizin tarafında minik burunlu olanlarda olabilir bence sıkma canını 🌼
Gkcngkc Kubra0123 ben detaylıya gittiniz gibi düsündüm cok kücükmüşki zaten daha zaten ikili test 1/10000 cıktıysa risk cok düsük demek nasıl burun kemiğine kısa demiş anlamadım , kısa yada uzun oldugu detaylı ultrasonda belli olur , ikili testte var mı yok mu diye bakılır yoksa da 1/10000 cıkması cok zor cnkü 1/10000 risksiz demek zaten
anneolmakzoramagulusuyeter_ Gulareelesgerova o zaman hiç takılma canım Allah’ın izniyle bir sıkıntı çıkmaz:)
AnnesiyimM53 O haftalarda burun kemiği ölçümü yapılmaz var mı yok mu diye kontrol edilir kağıttada mevcut yada mevcut değil diye yazar
Gkcngkc Gulareelesgerova burun kemiği kısalıgı sadece down sendromunu arttıran bir etken illa olcak diye birsey yok , down sendromu olan cocukların genelde kalplerinde parlaklık bobreklerinde sorun oluyormus , diğer organlarında sorun yoksa cok takılmayın içinizi ferah tutun bnm de burnum kucuk cocugumunda biraz kücük cıktı ama diğer organları cok sükür saglıklı. Doktorum ihtimal vermiyorum istersen içim rahat etsin dersen test yaptırabilirsin ama ensesi kalın bebeğim vardı daha once o da gayet saglıklı doğdu babasının ensesi kalındı genetik oluyor tek basına pek bir anlam ifade etmiyor burun kemiği kısalığı yada ense kalınlıgı demişti , bnm içim cok rahat siz de kötü seyler düşünüp bebeğinizi huzursuz etmeyin güzel düşünün
Gulareelesgerova Gkcngkc merhaba, detaylı ulturasonda qayet sağlıklıydı, benim kendi burunumda küçücük, inşAllah dediğiniz gibidir, Allaha emanet bebeğim