NisaSevgili Deletedmom_1003 hangi doktordu ve iyi miydi şartları ne kadar oldu siz doğum yapalı biraz anlatır mısınız?
morsunbul95 Deletedmom_1003 merhaba size bir sorum olucakti Haftaya dogumum var. Odalarda banyo varmi ona gore cantama havlu koyucam Birde isitici getirmem gerekirmi yoksa hemsirelerden istesem sicak su verirlermi Son olarak da sutunuz hemen geldimi yoksa mama takviyesi yaptinizmi Bunlara gore hareket edicem Simdiden teşekkürler ☺️
Oguzhan2023 Deletedmom_1003 merhaba benimde sali gunu sezeryan gunum var merak ettigim dogumdan sonra odaya cikinca bebegi getiriyorlar mi hemen ve esim yanimda olabilcekmi ilk gün cunku yoksa gorus saati olmadan almazlarmi iceri
Deletedmom_1003 NisaSevgili 5 ay önce doğumum sezeryan oldu doktorum ezgi er’di gidip memnun kalmayan yok ezgi hanım gerçekten bu hayattaki şanslarımdan biriydi çünkü doğumdan inanılmaz korkan biriydim.Gerek ameliyathane ekibi gerek ezgi hanım bana prensesler gibi doğum yaşattı diyebilirim.İlgi beklediğimden fazlaydı.Özelde belki bu kadar ilgilenilmezdi.Yani devlet hastanesi olduğu için sadece doktoruma güvenmiştim çok fazla birşey beklememiştim.Doğumunuz sezeryansa ciddi bir rahatsızlığınız yoksa doğum şeklinizi ezgi hanım ameliyat tarihi verdikten sonra sizi anesteziye yönlendirecektir kararı size bırakıyor.Ben genel tercih edip yani komple uyuşturulmalı isteyip sonradan ameliyathanede tekrar sorulduğunda belden istemiştim fakat inanılmaz çekindim ve titriyordum.Anestezi doktoru stresli olduğum için genelin benim için iyi olacağını söyleyip onu uyguladı.Yani yine olsa yine geneltrcih ederim. Genelde acı direk vuruyor ameliyattan sonra çıkınca fakat spinal benim için daha ürkütücü geliyor bu tamamen size bağlı.Hastanede 2 gün kalıyorsunuz mecburi.1 tane bayan refakatciniz oluyor eşiniz görüş saatleri dışında göremiyor (yani en azından benim için böyleydi önceden bir kişinin eşinin kalmasına izin vermişler diye okudum bi ara ama benim zamanımda yani bundan beş ay önce kesinlikle kalamıyorlardı.Temizlik sabahları oluyor çarşanız kirlenirse kendiniz değişim istiyorsunuz değilse toz ve wc temizliği yapıyorlar.Odalar 2 kişilik şanslıysanız benim gibi tek kalma şansınız var 2 kişi kalanda vardı benim gibi tek kalanda o biraz şansınıza kalmış Normal doğumu bilemiyorum fakat doğumhaneleride güzel ve temizdi 🙃 Umarım yeterli olmuştur.Hayırlı ve kolay doğumlarınız olsun inşallah
Ftmky Deletedmom_1003 Ben de bir kez ezgi hanıma kontrole gittim normalde özel takipliyim çok tatlı biri gibi görünüyor. Ben sorduğumda doğumhanede hangi doktor nöbetçiyse onun doğum yaptıracağını söyledi siz nasıl hem onun takibinde olup hem de onda doğum yaptınız eğer o girecekse bende orda yaptırmak istiyorum onun için sordum.
Deletedmom_1003 morsunbul95 odalarda banyo var ama banyo için izin verirlermi onu bilmiyorum sezeryan doğum iseniz.Isıtıcımı ben kendim getirmiyim sanmıyorum vereceklerini benim sütüm veldi heöen fakat yetersiz bi süttü sütüm olduğu için başta her hastane gibi sütün var doyar denildi ama yetmiyormuş sonradan ben mama takviyesi yaptim eve gelince
Deletedmom_1003 Ftmky yeni girdim foruma kusura bakmayın şöyle ben hem devlet hemde özel takipliydim doktorumun iyi olmasını kenara koyarsam belirli bir haftadan sonra devletteki ultrason yetersiz kalıyordu (boy kilo vs)için göremiyorduk.Aslında ben doktoruma sonsuz güvenerek doğum şeklim ne olursa olsun ezgi hanımı tercih edecektim.Fakat devlet olduğu için doktorunuzu istediğiniz saat ve an bulamıyorsunuz biraz kadere teslim ettim kendimi ve rabbimin yardımıyla dedim normalse yapabilecek bişeyim yok ama sezeryan olursam kesinlikle doktorum ezgi hanım olsun istiyordum. Zaten şöyle birşey son haftalarda doğum şekliniz belli olmaya başlar.Normal doğum iseniz doğum hanede o gün hangi doktor nöbetçi ise o sizinle ilgileniyor.Sezeryan doğum isenizde acil plansız gelmedikçe ezgi hanım size sezeryan ameliyat içn tarih ve saat veriyor.Sadece planlı sezeryanlarda ezgi hanımla olabiliyorsunuz. eğer şanslıysanızda normal doğumdavea ani sezeryanda nöbetçiyse doğumhanede size eşlik ediyor. Ezgi hanımla doğum şeklim belli olunca devam ettim.İyikide o oldu ❤️
morsunbul95 Deletedmom_1003 bu 2 dogumum benim sezaryan olucak İlk dogumunda belden asagisi olarak dusa girmisti sonucda ne kadar depend de olsa rahat edememistim dus iyi gelmisti İlkde sutum 1 hafta gelmedi mamada verdirmemislerdi sarilikdan hastanede yatmistik Ayni seyler yasamamak icin bircok hazirlik yaptim duruma gore mamayida alicam
Ftmky Deletedmom_1003 Teşekkür ederim normal istiyorum bir aksilik olmazsa. Bakalım hayırlısı olur inşaAllah 🙏🏻🌹
Deletedmom_1003 Bu pst güncellenecek herhalde şöyle birşey yazmak istiyorum geçenlerde ezgi hanıma gittim benim adımı söyleyip giden çokmmuş forumda.😂Kızlar teşekkür ediyorum çok naziksiniz ,sevgiler 🥹🙏🏼ezgi hanım söyleyince utandım biraz ama😛🫣
Deletedmom_1003 Oguzhan2023 doğumdan sonra siz gelirken bebeğide getiriyorlar eşiniz belirli bir süre doğumdan sonra bir kaç saat yanımızda olabilyor diye hatırlıyorum diğer zamanlar görüş saatleri hariç gelemiyorlar
Oguzhan2023 Tesekkur ederim cevapladiginiz icin insallah bende sizin gibi sansli olurum odada tek kalirim ve hastane ekibi iyi insanlar cikar umarim🤲
Oguzhan2023 Deletedmom_1003 bana 7 de hastanede ol dedi 8 gibi ben gelirim dedi ama ne zaman alirlar ameliyata hic sormak aklima gelmedi doktor gelir gelmez alinirmiyim acaba ?