Ozge56 genelde rahim ağzı yetmezliği deniyor. Erken doğum , bebek kayiplari oluyor 2-3 kez öyle farkediliyormus genelde ya da benim gibi şanslı olanlar kayıp olmadan anlaşılıyor. Benim ilk hamileliğimde farkedildi ama benim 19. Haftamda tansiyonum yükseldi başım agridi gün boyunca dusuremedim tansiyonu öğürme çok oldu ve en sonunda kusma oldu kustuktan sonra nişanım geldi lavaboda farkettim peceteye geldi şansıma eşim de yoktu il disindaydi eşim arkadasini gönderdi eşiyle geldiler kadın doğum devlet acile gittik doktor baktı hicbirsey yok dedi gönderdi tansiyonum 15 çıktı ben birşey yapamam eve git dinlen dedi nişanım geldi dedim hayır herşey yolunda dedi. Bende o zaman bana öyle geldi herhalde dedim eve gittim zar zor uyumaya çalıştım. bir kaç gün sonra eşim gelince ozeldeki doktoruma gittik 20 haftalık olmuştum durumu anlattım baktı nişanın gelmiş doğru tahmin etmişsin 2cm e yakın açılman var ve 45mm olması gereken rahim boyu 8mm e düşmüş seninki acil serklaj dedi biz tabi şok olduk. Normalde kayıplar olduktan sonra anlaşılıyor bu sende olmadan farkettik çok şükür dedi doktora gitmeseymisim o gün doğum yapacakmisim. Benim durumum böyle oldu