alya00 Kızlar ya kaç çeşit sezeryan var. Genel,spinal diye biliyorum. Birisi yazmış epidural sezeryan. Ben epidurali normal doğumda yapılıyor biliyorum. Bilen aydınlatsın lütfen😂🙏🏻
Novamomy alya00 spinal de omurilik içerisine ilaç verilip çıkarken epidural de katater orda kalır ameliyat sonrası belli doz ve aralıkta ilaçlar verilir ve ağrı direk ordan kesilir epidural aslında anestezi yönetimiydi sonra da doğuma evrıldi meşhur prenses doğum işte 😅
Gamzer alya00 Sezaryen de cesit yoktur. Alacağınız anestezi de çeşit vardır. Spinal omuriliğe tek seferde yapılır belden. Epidural de bel e katater takılır ordan sürekli ilaç verilir. Bu ikisini kombine yapan anestezi uzmanları da var. Ben iki doğumda da spinal anestezi aldım. 🧡
alya00 Novamomy yani spinal anestezi yapılıp doğum sonrası ağrı azalsın diye epidural veriyorlar öyle mi doğru mu anladım🫣☺️
Novamomy alya00 hayır 😂ikisi farklı anestezi türü 😂epidural da katater sırtınızda kalıyor ve ordan doğum sonrası ilaç verilir ama spinal de anestezi den sonra çekilir bi kereye mahsus