Merhaba canlarım, dün doğum hikayesi yazarken yarım kalmıştı müsaitken tamamlayayım istedim.. Biraz da içimi dökeyim gelmişken..
Doğumdan sonra şeffaf sütüm damla damla geliyor olsa ta tam anlamıyla 3 gün boyunca sütüm gelmedi, buna rağmen sürekli emzirmeye çalıştım, göğüslerim yara olsa da canım yansa da bebeğim için sabrettim.. Süt gelmesi için;
+Bestlak damla
+Solgar anne sütü vitamini
+Bol bahçe yeşilliği
+Bulgur pilavı
+İçi yaş hurma ve incir/badem kuruyemiş cennet hurması kurusu
+Kayısı suyu (sezaryen sonrası)
Tükettim.
Sütüm az geliyor, yetmiyor mama verelim dedikçe kayınvalidem mamayı öcü gibi gördüğü için verdirmedi, engel oldu. Emzirdikçe sütun gelir, mamaya alışmasın çocuk , yazık mama yemesin çocuk diye diye her ağladığında emzireyim diye zorladı. Mamayı gündüz ve akşam 2 kere olmak üzere sadece 4 kez felan verdik. Oysaki her saat başı vermek gerekiyormuş düşünün yani. Ben bebek çok uyudukça, uyandıralım zorla da olsa dedikçe bebek bu uyuya uyuya büyüyecek ben oğlumu gece uyandırmazdım sabaha kadar uyurdu vs diye diye uyandırmamı da engelledi. Bebeğin 4. Gün ilk kontrolüne gittiğimizde alınan kan sonucunda 14. değer ile sarılığı çıktı ve hastaneye yatış verdiler. 1 gece mavi ışık(fototerapi) aldı, ertesi gün gözetim altında tutuldu. O kadar zor ki, yoğun bakımda orda yapayalnız kalıyor, siz her saat başı önlük vs giyip gidip orda sandalyede iki büklüm emzirip oraya yavrunuzu koyup çıkıyorsunuz. Süt sağma odasında sütüm gelsin diye acıdan ağlayarak süt sağdım, kan ter içinde kaldım..Ama 4 günlük sezaryen dikişlerimi ve ağrılarımı tamamen unuttum o can havli ile.. Neyseki 2 gün sonra değeri 9 a düştü ve taburcu olduk..
Ne mi oldu? Tabiki suçlusu ben oldum, sütü gelmedi ondan, sütü azdı ondan oldu. Kimse sorumluluğu üzerine almıyor iş başa düşünce.. Bu yüzden siz siz olun bebeğinizle ilgili konularda kimseyi dinlemeyin. Her türlü suçlu siz oluyorsunuz..
Bugünde yeniden kontrolü vardı Ova kuşumun çok şükür hiçbir şeyi kalmamış iyiymiş, derin bir oh çektim..
Kayınvalidem her ne kadar çok iyi olsa da, yemeğimi temizliğimi yapsa da hastanede yanımda kalsa da, üzerime titrese de, moralimi bozacak şekilde sanki her şeyi yanlış yapıyormuşum gibi şeyler söylüyor ve ben bu yıpranmış halimle alttan alamıyorum bugün sesimi yükselttim biraz, şuan tripli evine gitti sonra yine gelirim diye hala gelmedi.🙈
Sinir kontrolü bu dönemde çok önemli gerçekten. Ortayı bulmak gerek, ne her denileni kabul edin ne de her denileni reddedin. En azından bu ilk zorlayıcı günler geçene kadar..🤎
Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardım etmek isterim.🥰