Masal07_ Bol bol su tüketin. İlk kalkışınız da direkt karşıya bakın, yere bakarsanız baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Kendinizi asla kasmayın çünkü gerçekten zor değil. Yürüdükçe size iyi gelecek, başta biraz sancı olabilir ama o da çok normal yürüdükçe azalacaktır. Baş ağrısı olursa kahve tüketin ama yine de aşırıya kaçmayın. Gaz sancınız olabilir, genelde göğüs kafesinden sırta omuzlara vuran özellikle nefes aldıkça batan bi sancıdır, böyle bir durumda çok zorlanırsanız doktorunuzla iletişime geçip bir ağrı kesici iğne yaptırabilirsiniz. (Benim eve geçtiğim gün akşamında olmuştu, doktorumu arayıp sormuştum beni yakınımda herhangi bi hastanenin aciline yönlendirip iğne olmamı söylemişti, iğne sonrasında yarım saat içerisinde sancım geçmişti)
Sezaryen dikiş yerinizi mümkün olduğunca kuru tutun. Sizi terletecek bir iç çamaşır giymeyin. Depend yerine kanamanızın durumuna göre pamuklu yüksek bel iç çamaşırı ve ped kullanırsanız daha sağlıklı olur. (Ameliyat sonrası eve çıkana kadar depend kullanın, evdeyken pamuklu iç çamaşırı ve ped) Birde sonda çıkarıldıktan sonra ilk idrarınız geldiğinde onu karnınızda bir ağrı gibi hissedebilirsiniz, bu da aklınızda bulunsun ki ters giden bir şey mi var diye düşünmeyin 🤗 Hayırlı doğumlarınız olsun, sağlıkla kucağınıza alın İnşallah 🙏🏻