Semrat
Semrat Canım ben de şuan 7+1 ikiz bebek annesiyim. Benim bebeklerim çok şükür 1 hafta önde gidiyor ultrason hesabına göre. Şimdi benim daha tüp bebek transferden 12. gün sonra yani ilk adet hesabına göre 4. haftada yaptığım test 1013 çıkmıştı. 5. haftada ise 26bin. İkiz tekiz pek fark etmiyormuş sonuçlar doktor öyle söylüyor ama hadi yarıya düşersek yine çok yüksek. Yani bebekler iyi tutunmuş.
Şimdi sana önerime gelirsem çok şükür ki kalp atışını duymuşsun canım sakın ama sakın endişeye girip bebeğini strese sokma. Şuan pamuk ipliği ile sana tutunmaya çalışıyor hatta tutunmuş kalbi atmış ama çok riskli yani bence tam bağlarını kuramadı rahminde. Sakın tuvalet dışında hiçbir yere kalkma tamam mı. Şuan ayağa kalkman bile yasak olmalı. Benim bile bir kez kanamam oldu yerleşmeyle alakalı şuanlık hep yatış verdi doktor. Ayrıca kan sulandırıcı içmiyorsan her gün bir kan sulandırıcı iç Coraspin olur. 3 kez tüp bebek denemesinde hepsinde kan sulandırıcı kullandım, ayriyetten hemşireyim, zararı yok yararı var. O tutunmaya çalıştığı damarların birinde bir minik pıhtı bile düşmesine sebep olur. Bir de kuruyemiş ye badem, fındık, ceviz valla bulantıdan çok tüketmesem de bir avuç yetiyor ve de meyve. Ben resmen bulantıdan et bile zor yiyorum ama bebeklerin ihtiyacı olan tek şey şuan bunlar bir de kalsiyum yoğurt, ayran vs. Bunları bol bol tüket gelişim hızları artacaktır. Bir de günde en az 2 litre su içiyorum. Eşine 1,5 litrelik 6lı sulardan aldır. Sakın kalkıp iş yapma bırak evi çöp götürsün umrunda olmasın. Eşine de benim sürekli yatmam lazım de