Bilenler bilir belki hatırlar forumda hep kanamali günler progestanlar rahim ağzı uzunluğu fazla kilo alımı aşırı derecede erken başlayan kasılmalar bebeğin önde gitmesi vs hep olumsuz başlıklarda vardım. Hikayemi yazıyorum ki kimse benim gibi boş kuruntular yapmasın. 10. Haftada kanama yasadim progestan kullandim yogun bulantili gunlerim oldu. 12. Haftadan beri kasilmalar yaşıyorum. 30 lu haftalsrdan beri hep bebek önde gidiyordu başı büyük deniyordu normal zor olur deniyordu. Ki ben hep normal istiyordum. 39+2 de gece başlayan belden kasıklara vuran agriyla uyandim. Ve bu agri gece 3saate bir uyandirdi. Sabah oldugumda 15dk da bire düştü en son 6 dk da bire düştü. Ben artik her durjmda hastaneye.gittigim icin bu sefer onemsemedim son dk ya.kadr.gtmek istemedim ama dogum sancısı oldugunun farkindayim duşa girip biraz egzersiz yaptim. 32. Haftadan beri.pilates yapiyordum evde. Merdiven çıkıyordum. En son hastaneye gittik ve 6 cm açılmam vardı. Suyu patlattilar.sancilar dk da 1edustu. Ve artik.baski seklinde hissediyordum. Acilma 8 oldu 9 oldu. 9 dan sonra artik.sanciya dayanamadim epidural istedim. 10 oldu ve bebek iyice aşağı inince doguma aldılar. Tekrar uyusturma yapıldı çünkü sanciya dayanamiyordum bu sefer sanci hissedilmiyo baski.sekilde hissediliuor o zaman da ikinmakta zorlandim ama sorunsuz bi sekilde 2 de hastaneye.gtmistim 8 de oğlum doğdu. Altta dikişler oldu evet hemen ayağa kalkiyorsun ama 1 hafta oturmak yasakti sonra o dikisler.cok.acidi yürümem degisti tuvalet te zorlandim yani eger mecburi sezeryansaniz hic dert.etmeyin çünkü normalin de.cok zor yanlari var. Ben 23 kilo almıştım oglumda 4 kilo dogdu bu arada her sey yolunda. Hicbiseyi kafaya takmayin hamileligin tadını çıkarın. Ben her olumsuzlukta burda buldum kendimi.surekli.birilerine sordum hastanelere gittim stres yaptım siz onlemlerinizi alin ama.kafaya takmayin ömrü yazilan yaşıyor herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim sormak.istediginiz bisey olursa herseyi sorabilirsiniz 🤗