Hiradila İyi aksamlar bayanlar 18+5 günlük hamileyim doktorum bazı testler istemisti içersinde anti toxoplazma da vardı.Sanırım onu yüksek buldu yarın için tekrar çagırdı bu konuda bilgisi olan varmı yüksekse ne olur bir tedavisi falan varmı?🙏
Caglasmsk Hiradila yüksekse buyuk ihtimal yeni bi test daha yapacak. Nezaman geçmiş sana once mi yoksa hamileliginde mi. Eger önce gectiyse problem yok bagisiklik kazanmissin demektir ama hamileliginde gectiyse eger ilac tedavisi uygular. Yurtdisindaym burda böyle. Turkiyede nasil bilmiyorum, ordada oyledir heralde.
Eih92 Hiradila Hiradila toxplazma çiğ et yemekten yada dokunmaktan kedi köpek bildiğim kadarıyla dokunmayla oluyor ama korkma emin olmak icin bir kaç tahlil daha yapar aynı çıkarsa amniyosentez ister
Minikus Hiradila hangisi negatif hangisi pozitif canim birde gebeliğin ilk başında yapılıyor bu test geç mi kalındı acaba
Hiradila Caglasmsk bilmiyorum sonucunu atarsın bana dedi attım yarın gel toxo da yüksek demiş umarım bebişe zarar vermez
Caglasmsk Hiradila insallah canım. Dedigim gibi yeniden bi test daha isteyecektir nezzman gecip gecmedigine bakacaktir. Insallah önceden geçmiştir 🤲
Hiradila İnsallah ya ikitane toxoplazma sonucu var biri negatif biri pozitif telefondan baktıgım icinde detaylı girmiyor😢
Hiradila Minikus işte onu tam göremiyorum ekranda acılmıyor biri negatif ıg yazıyor(0,263) pozitif ıg(455,1) li brseyler..Sizin bir bilginiz varmı bu konu hakkında
Elift Hiradila canım İgg pozitif çıkması iyidir bağışıklığını gösterir ancak igm pozitif çıkarsa ya o biraz sıkıntı onun için ayrı test ister doktorun hastalığın ne zaman geçirildiğine dair Bilgi almak için
Minikus Hiradila canım biri igm virüs biri de igg bağışıklıktir bağışıklığın yüksek olması iyi yeter ki virüs pozitif olmasin
Hiradila Giittim canım tesekkür ederim🙏Cok sükür sonuc negatif daha önceden o virüsü almısım ama yinede sebzeleri meyveleri sirkeli suda yıkamam falan getektigini dikkat etmem gerektigini söyledi.
Pinkyy Hiradila canım geçmiş olsun,bende daha önceden geçirmişim ama doktorum yinede çok dikkat et dedi,çiğ et vs eldivenle takarak elle dedi,zaten sebzeleri filan sirkeli suda bolca yıkayıp yiyorum bende
Pszge Çok şükür adına sevindim bende çiğ köfte çok tüketmiştim üç gün üst üste bilmiyordum iyi gelmediğini öğrenince çok korkmuştum uzak tuttum kendimi çiğ olan herşeyden dikkat et sende umarım tüm gebeliğin boyu rahat sağlıklı geçer 🙏
Hiradila Pszge saol canım cok tesekkür ederim amin insallah bebişlerimiz saglıklı olsun saglıkla gelsin baska birsey istemiyoruz.🙏Burdaki tüm annelere dilegim🙏