anneoluyorum101 bakın lütfen bende hafızım öyle bir şey ezberlemedim diyerek milletin düşüncelerini karıştırmayın. Bir sonra ki yorumunuzda lütfen bilmeden günaha girmeyin yanlış yorum yapmayın Allah aşkına demişsiniz bende aynı şeyi size söylüyorum.
Evet medeni hukuka göre anne ve babaya aittir isim koymak evet anne ve baba ortak bir karar alıp bebeğinin ismini koyarsa çok daha güzel olur ikisinin de rızası olduğu için fakat hani hafızsınız ya sizde bilirsiniz ki İslamiyette şuan ki yaşadığımız topluma göre bazı bizim aaa yok canım artık dediğimiz kurallar vardır. O kurallardan biri de İslamiyette bebeğe isim seçme ve koyma hakkı babaya aittir diye söyleniyor çünkü sizin de belirttiğiniz üzere öldükten sonra babanın ismiyle çocuklar çağırışlacak. Ve son olarak size bir örnek verip bu posttan çıkacağım Eshab-ı kiram, çocuklarına isimlerini Peygamber efendimize verdirmeyi tercih etmişlerdir. Çocuğa ad koyarken, çocuğun babası, dedesi veya en yaşlı, ilmi en çok olan, çocuğu kucağına alır, abdestli olarak kıbleye döner ve ayakta sağ kulağına ezan, sol kulağına ikamet okur. İsmi üç kere tekrar etmek iyi olur. Kendinize iyi bakın 🎈