Betbet98 Kızlar acaba reglin üçüncü günü nelere bakılıyor bilginiz var mı burada birisi önermişti Amh Fsh değerleri onlara da baktıracağım zaten doktor onlara bakar ama onun dışında üçüncü gün herhangi bir ultrason oluyor mu? Kan sonuçlarını görmeden herhangi bir ilaç vs başlar mı diye düşündüm de sonuçsuz sanmıyorum. Ama bu kez 1 sene oldu diyeceğim çok yıprandım çünkü bir kaç ay daha bekleyerek zaman kaybetmek istemiyorum . Ayrıca ben kadın doğumdan randevu aldım ama bir arkadaş infertilide alsan daha iyi olurdu dedi. Sizce ne yapayım? Doktor zaten yönlendirmez mi gerek duyarsa? Devlette bütün hormonlarıma baktırıp özele gideceğim
Deletedmom_85 Betbet98 Ama bu kez 1 sene oldu diyeceğim çok yıprandım çünkü bir kaç ay daha bekleyerek zaman kaybetmek istemiyorum En doğru kararı vermişsin bende öyle yapmıştım bak hala daha olmadı mesela Betbet98 Ayrıca ben kadın doğumdan randevu aldım ama bir arkadaş infertilide alsan daha iyi olurdu dedi. Sizce ne yapayım? Kdh uzmanı seni infertileye yönlendirecek çok yüksek ihtimal. Onun alanı değil çünkü gebe kalamama durumları vs. Doktor doktor uğraşmak istemiyorsan direk ordan alman bence daha iyi. Ama yok önce kdhye gideyim o yönlendirsin dersen o da olur Betbet98 kuzum bir de bişey soracagım, adetin 3. Günü ultrasonla bakıyor mu acaba? Evet bakıyor canım
Armess_loya Betbet98 hormon testleri fsh, prolaktin, e2, lh, tsh, d3, b12, amh, rahim filmi, açlık şekeri, kanda pıhtılaşma, hiv hebatit, rubella, ve eşinizden sperm testi…
Zuhals Betbet98 2 sene boyunca infertilite de tedavi gördüm tavsiyem direk oraya gidin k. Doğum zaten yönlendirme yapacak oraya gidince de direk tedaviye başlamıyorlar sırasıyla adetin 3. Günü kan ultrason eşinizin sperm testi adetin 21. Günü kan ve smear testi ve rahim filmi zor bi süreç dilerim hiç birine gerek kalmaz 🙏
Mothertea Deletedmom_85 test sonuçlarınız kaç gün de cııkmıstı acaba bende verdim de dün daha çıkmamış
Sudesu_1 Deletedmom_85 canım yanlış görmediysem fsh 10 benimde geçen gün 10 çıktı int okuduğum kadarıyla 5 in altı 10 nun üstü hamilelik zorlaşır yazıyor biz sınırdamıyız yoksa yalnış mı biliyorum bilgin varsa söyler misin
Deletedmom_85 Betbet98 rica ederim balım ❤️ ya sen bunların adını bir kağıda yaz ver eline hocam bu testleri yapabilir misiniz hepsini yaptırmak istiyorum deyin. Bazen bazı doktorlsr ne alaka ben ne istersem onu yaptırırım moduna giriyorlar kafasına göre yapıyorlar. Hele bazısı yapması gereken testleri bile atlıyor. eksik istiyorlar En güzeli söylemek kabul eden bi doktora denk gelirsin inşallah
Canimucizem Betbet98 sakin çekinmeyin çünkü kanama varken özellikle 3.gunu rahim en güzel goruntuyu veriyor ve doktorlar özellikle vajinal bakarlar yumurtalıklari çok net görüyorlar 3.gunu kist veya miyom polip varsa hepsini görür sakın ihmal etmeyin sağlık açısından çok iyi olur hiç de ağrı olmuyor
Betbet98 Deletedmom_85 yazayım vereyim kuşum bakalım ne tepki verecek. Doktorlarda bazen ters çıkabiliyor. Özele gidicektim ama özel bir ton tetkik istiyor en iyisi devlette tetkik yaptırıp onun üzerine özelde sonuç göstermek olur diye düşündüm.
Betbet98 Deletedmom_85 kuzum evleneli 2 sene olacak sence ben 1 senedir mi desem 1 seneyi geçiyor mu desem. Geçiyor dediğimde de vereceği cevaptan korkuyorum ekstra tetkik ister mi iyi olur mu ?
Betbet98 Deletedmom_85 kuzum peki karından mı? Ben hiç reglken muayene olmadım ultrasonla bilmiyorum da sormak istedim
Deletedmom_85 Betbet98 aynen öyle çok maliyetli ya bu testleri özelde yaptırsan 2-3-4 bin arası değişir inşallah özele gerek kalmaz yormadan yorulmadan işin hallolur
Betbet98 Deletedmom_85 kuzum ben daha önce hep kadın doğuma gittiğm için bu kezde öyle yaptım aptallık edip. Keşke direk infertiliteye alsaydım. Acaba yönlendirir mi randevu aldım yarına çünkü. Bide sonuçları görmeden klomen vs yazmaz dmi sonuç zamanı yazar bunu. Acaba ilaç takviyesi yapar mısınız desem mi. Yok çünkğ olmıyor ben kafayo yiyorum . Sen gittiğinde 1 sene geçti dediğinde neler oldu kuzum hormon testinden sonra
Deletedmom_85 Betbet98 1 sene oldu biraz geçiyor işte diyebilirsin canım. Yok yok tahlil sonrası rahîm filmi isteyecek tüpler açıkmı diye onuda yaptırırsın
Deletedmom_85 Betbet98 almışsın yarına git git yakınmıs randevun gelmiş bile. Yok yok hemen klomen vs başlamaz tahlillere bakar rahim filmine bakar sonra başlar diye düşünüyorum öyle ilerliyor süreç. Oy heyecanına kurban ya rabbim tez vakitte nasip etsin inşallah ❤️ ben 3.günü tahlil verdim 1 senedir olmuyor dedim. Hiç korundun mu falan diye sordu hayır dedim. Rahim filmi de çektir dedi bakalım tüpler açık mı çektirdim açıktı. 3-6 ay arası gebe kalma şansın yükseliyor birsz daha bekle bakalım dedi olmadı işte. Sonra Tedavi yöntemleri var adım adım ilerliyor önce hap tedavisi başlıyor bana femara verdi 2 kere denedik çatlatma iğnesi ile birlikte olmadı. Üçüncüye yine femara ile yumurta gelişti kullandım. Aşılama oldum o da tutmadı bende sonra yorulduğumu hissettim tüp bebeğe başvurdum ramazandan sonra gidicem inşallah gerek kalmaz da🙁
Deletedmom_85 Betbet98 öyle oluyor kuzum çekinme altını çıkartıyosun üstünü örtmen için örtü veriyor orda biraz silersin temizlersin kendini aktif kanaman varsa. Hemen gelmez zaten kan yatarsın çatıya doktorda bakar
Deletedmom_85 Betbet98 isteyecek canım tüpler açık mı diye bakacak o önemli çünkü. Belki tüplerin kapalı o yüzden Gebe kalamıyosun tedaviye bile gerek kalmayacak belki. O yüzden rahim filmi isteyip 3-6 ay gebe kalma ihtimalini düşünüyor doktorlar
Betbet98 Deletedmom_85 ah kurban olayım ya kalbin ne güzel kuzum🥺🥹 bende hemen başlar klomene falan sanmıştım meğer öncesinde rahim filmi mi istiyor.. Ramazan da geldi nasıl olur acaba . Bende tam adetin 3. Günündeyim ya yumurtlamaya kadar klomen vs verip çatlatma iğnesi bile verir sandım🙈. Kıyamam sana kuzum inşallah Ramazanda bir güzellik olur ve tüp bebeğe gerek kalmadan mucizeni duyarız hep birlikte ❤️😍