Falancahanim Merhabalar, cuma kan vermiştim 10 gün kadar hayır tohumu kullandım ve prolaktini yükseltebiliyormuş Doktorum uykusuzluk yorgunluktan bile yükselir önemli değil dedi ama kafama takıldı 😖
mrvsrcn Falancahanim çok yüksek değil canım benimde 33 çıkmıştı gebe kalmadan önce etkiler diye korkmuştum ama doktorum günün farklı saatlerinde bile farklı çıkar müdahale gerektiren yükseklikte değil dedi
Sevgi56 Falancahanim prolaktin değişiklik gösterebilen bi hormon, benimde yüksekti 38 di, ilaçla geçti hemen. stres,çamaşır seçimi, hatta yüz üstü yatmak bile etkiliyormuş. Hem okadar yüksek değil ilaçla geçer hemen
Aysoz Falancahanim ben gebelik istedigim icin gitmistim. Benim 89 du. Genelde 45 50 ustu gibi olunca ilac veriyorlar. Altindaki degerlere cok takilmiyorlar. O yuzden sizin deger cok sorun degil bencede. Zaten cok yuksekse dostinex diye bi hapla cabucak dusuyor. Hic caninizi sıkmayin.
Falancahanim mrvsrcn Bende şuan gebelik düşünüyorum ve ovülasyon testimde yumurtlamayı gördüm. Tedirgin oldum prolaktin yükselmesi gebeliğe engel olabilir mi sorusu aklımı karıştırdı
Falancahanim mrvsrcn Merhaba, siz değeriniz 33 iken mi gebe kaldınız? Bugün gittim de şükür 14 çıktı değerim. Pco var sağ yumurtalıkta az az görüyorum dedi ilaç başlatmadı bende gebelik olur mu diye bekleyeceğim :)
Falancahanim elifsen Adetlerim düzenli ve hormon sorunu yaşamadım hiç şaşırdım bende doktor teşhisi olmadı hiç 🥲
Falancahanim Sevgi56 Gebelik düşünüyorum kadın doğuma gideyim mi o halde hamilelik oluştuysa bile sıkıntı olur mu
Aysoz Falancahanim merhaba tekrar. Evet o yükseltmiş olabilir çünkü çayı sut arttirmak icin kullaniliyor emzirme doneminde. Bir dahaki tekrar verebilirsiniz. Yine yuksek cikarsa ve gebelik dusunuyorsaniz doktorunuzda zaten dostinex tedavisi baslar. Tahlil vermeden onceki gun cinsel iliskiye girmek bile prolaktini yukseltebiliyor. Ayrica sabah saatlerinde vermenizi oneririm.
Aysoz Falancahanim ayrica pcos olsa adetleriniz duzensiz olur tuylenmeniz olur ultrasonda yumurtalarinizda polikistik gorunum olurvs. Baska belirtileri var yani. Siz zaten ortalama yumurtlama doneminde tahlil vermissiniz o yuzden icinde bulunduğunuz donem icin LH yuksek degil. Yumurtlama haftasinda daha yüksek degerlerde de olabiliyor. Ama en dogrusu adetinizin 2.veya3.gunu bu Tahlilleri vermek Lh ve fsh gibi degerler icin ozellikle.
Turgutaykader Falancahanim canim yanlis zamanda vermissin degerler gecersiz oluyor boyle olunca sen adetin 2.gunu ver
Falancahanim elifsen Prolaktin herhangi bi zamanda verilebilirmiş ama Lh değeri bilmiyorum PCo mu var acaba 🫥
Falancahanim Aysoz Test verdiğim gün ovülasyonda pik gördüm belki de Lh değeri ondan yükseldi bilemiyorum 🥲Cuma kadın doğuma gideceğim netleşir umarım.. teşekkür ederim bilgiler için 🌸