merhaba 20 mart sabah saat 8 de ameliyata girdim. tabi ister istemez insan aşırı heyecan yapıyor. burda çok okurdum. spinal iğnesi damar yolundan daha hafif diye gerçekten de öyle. anında uyuşuyorsunuz. sonrası zaten jet hızı gibi. 8i 10 geçe ameliyatım başladı 14 geçe bebeğim doğdu🤩 temizlediler getirdiler bana böyle bir sıcaklık böyle bir koku olamaz🥺
daha sonra benim dikiş işlemlerim başladı bu esnada aşırı baş ağrım oldu anesteziden olduğunu söylediler başımda hep biri bekledi şikayetlerimi ona söyledim tansiyonum biraz düştü midem bulandı bunu da söyledim hemen müdahale ettiler düzeldi. doktorum istersen 5 dk uyutabiliriz dedi olur dedim çabucak bitsin ki yukarı bebeğimin yanına çıkayım 😍 15 dk uyumuşum ama sanki 3 saat uyumuş gibi çok iyiydim.
daha sonra odaya geldim 8.55 te odadaydım. dikişlerin üzerine hemen kum torbası koydular. 2 kez de bastırdılar. biraz can yakıyor ama saniyelik bir işlem. bu esnada rahim toparlayıcı serum bağlandı. o bitince ben morfin istedim eğer imkan varsa bence mutlaka istemelisiniz. büyük boy bir serumla morfin bağladılar ve ağrı dakikalar içinde sıfıra indi. ve bu beni yaklaşık 4-5 saat götürdü. ara ara parol serum ve kalçadan kas gevşetici yaptılar. bu sayede ağrı acı sıfır ☺️ odaya ilk geldiğimde hemen bebeğimi emzirdim sütüm vardı çok şükür hiç mama takviyesi vermedim. 8 de ameliyatım vardı saat 2 gibi beni yürütmek için geldiler. gerçekten dikişler acıyor yataktan kalkması çok zor. ama asla dayanılmayacak değil. biraz yürüdüm tekrar oturdum. bir saat sonra tekrar kalktım ağrı kesicilerin de etkisiyle ikinci kalkış çok daha başarılıydı. ve sonrakiler de çok kolaydı. kendim yürüdüm hemde dik bir şekilde. bu arada gün içinde 3 fincan sade kahve 2 bardak kayısı hoşafı ve 4 litreye yakın su tükettim. doktorum katı yiyebilirsin dedi ama ben çorba içtim sadece. bağırsakları yormak istemedim. ayağa kalkışlar zor evet ama ağrı kesici etkisiyle çok kolay oluyor. adet sancısı da çok oluyor onu da dakikalar içinde kalçadan yapılan kas gevşetici geçiriyor. benim doktorum lavman yapıyor gazın çıkmasını beklemiyor. lavman da çok kolaydı ve hemen tuvalete çıktım. gazım da böylece çıkmış oldu.
sezaryen düşmanlarına da seslenmiş olayım. kendi isteğimle oldum iyi ki de oldum. bende gerçek bir doğum yaptım. 😜 bebeğim ve ben çok sağlıklıyız. bu yazıyı aynı günün sabaha karşı 5 inde yazıyorum bugün öğlene doğru da taburcu olcam inşallah. eve gittiğimde süreç daha da iyi olacak eminim ki. lütfen endişe etmeyin benim çabuk toparlanmamda etkili olan şey morfin almamdı. hiç korkulacak bir yanı yokmuş. boşuna günlerce uykularım kaçmış.
herkese kolay doğumlar diliyorum😍 sevgiler 😍