Evet arkadaşlar öncelikle yazacaklarım çok açık ve nettir. Başlığım uzun olduğu için oraya ekleyemedim çookkk hassas yerler olabilir tüm gerçekliğiyle anlatacağım. Etkileneceğini düşünenlerin çıkmasını tavsiye ederim pozitifli eleştirili ve çok uzun bir post olacak.
Öncelikle ilk doğumumu gata hastanesinde yaptım. Benim için tam bir tramvaydı. Şimdiden hakkınızı helal edin baya uzun. Eşimle pazarda gezerken karnımın içinden pıt diye bi ses duydum bi anlık ağrı geldi gitti eve geldiğimizde baktım nişanım gelmişti. O aralar da çok kötü griptim. Nişanım gelince doğum yaklaştı diye pilates hareketlerime akşam baya yoğunluk verdim. Sancım yoktu. Ertesi gün akşam eşime dedim doğum yakın nişan geldi gidip bi covid testi verelim ne olur ne olmaz. Hastaneye gittik 20.12.2021 pazartesi akşam. Test vereceğimi nişan geldiğini söyledim açıklığını bi kontrol edelim dediler. Acildeki doktor direk kadın doğum katına gönderdi 4-5 cm açıklığın var dedi. Ben yukarıya çıktım orda tekrar baktılar 6 cm açıklığın var dediler ben eve gitmek istiyorum sancım gelince gelirim dedim covid testi verip gideceğim dedim. Yolda doğum yaparsın falan diye beni baya korkuttular tekerlekli sandalyeyle yanıma bir doktor vererek test vermeye gönderdiler. Ben yürüdüm neyse testi verdim ve yatış yaptılar. Ailem falan herkes panik tabiki. Gece 11de yatışım yapıldı. Burdan sonrası artık biraz hassas olacak. Nstye bağlıyım dakika başı tuşe için geliyorlar ve acildeki doktorların baktığı gibi bi tuşe asla değildi. Sürekli kanamam başladı sancılarım yavaştan gelmeye başladı. Baktım olacak gibi değil yatağın yanında ayağa bile kaldırmıyorlar ve çok suratsızlardı. Önlüğüm damar yolum yatış dosyam herşey hazırdı. Tuşe için gelen hemşireye söyledim doktor çağırdı ve durumu anlattım. Sancı var ayağa bile kaldırmıyorsunuz ve 1 dakikada tuşe yapılıyor çok sık olmaya başladı ve her baktığında 6 cm deniliyor durduk yere canımı yaktırmak istemiyorum dedim. Baya tartışma aşamasına geldik çok kötü davrandılar. imza atarak çıkış yaptım. Ailem aşağıda bekliyordu. Aşağıya indim beni eve götürmediler. Doğurursan napıcaz diye. Ben o gün kimseye kendimi anlatamadım. Arkadaşlar 6 cm az bir açıklık değil ve hareket olmadığı sürece açılma kolay ilerlemez özellikle de ilk doğum. Neyse aileme anlatmaya çalışıyorum bakın covid testi verdiğim için covid tehliken var diyerek beni yatakta sağdan sola bile döndürmek istemiyorlar. Covid testinin sonucu kim bilir ne zaman çıkacak eziyet çekiyorum diyorum yok. İyi o zaman dedim bende sizle birlikte burda oturur burada beklerim 😂 herneyse çok aşırı hafif belimden ağrılar geliyordu dakika tuttuk 4 dakikada bir ama çok hafifti. Annem kayınvalidem eşimi gönderdiler tekerlekli sandalye getirdi beni zorla tekrar soktular acilden. Oradaki doktor çok iyiydi durumu anlattım tamam seninle birlikte bende çıkıcam yukarı dedi tekrar açılmama bakacaktı suyum geldi az bişey. Bacaklarını kapat dedi bu sırada saat gece 1. Tekrar yatışım yapıldı bana resmen yok muamelesi yapıyorlar tavırlar perişan. Sabah saat 6 oldu hala yatıyorum sancılarım çoğaldı yalvarıyorum biraz ayağa kalkayım diyorum yok kime dediysem kaldırmadı. En son doktor covid testin sonucu çıkmış mı E nabızdan gir bak dedi telefonum yanımda değil dedim eşimden istettirdiler. Baktım negatif hocam dedim. Geldi yanıma hadi kalk bakalım öyle yatmayla açılma olmaz diyor. Delirecektim sinirden. Geceden beri size söylüyorum sancı çektiğim yerde tek yatak var başka kimse yok riske girecek bi durum da yoktu. Covid tehlikem olduğu için tek odaya almışlardı. Neyse kalktım doktorlar değişiyor sabah oldu. Hemşire geldi ebeydi sanırım bilmiyorum. Demirden tutun tuvalet pozisyonunda sürekli zıpla dedi yaptım. Saat 10a geliyordu telefonu geri göndermedim yanımdaydı. Eşime saydırıyorum. Sizin yüzünüzden o kadar açılmayla kaç saattir gereksiz yere eziyet görüyorum gidin hastaneden falan diyorum sancılar artık dakikada bir falan geliyor. Önce gelen sancılar 1 dakika sürüyorsa 4 dakika rahatsam sonrakiler 30 saniye rahatlıyorsunuz 1 dakika belki daha uzun sancılar sürüyor. Nstye bağlıyorlar bağlı kalmanın imkanı yok. Sancı aralarında uyukluyorum açılmama baktılar 8 cm dediler saat 12ydi sanırım. Artık doktora yalvarmaya başladım sezeryana alın diye. Doktor beni bir azarlıyor hayretler içinde dinliyorum ama mecalim yok karşılık veremiyorum. Bana diyor ki git başımdan bu ne arkadaş çocuğu yapıp yapıp geliyorlar sonrada kahırlarını biz çekiyoruz banane kardeşim yapmasaydın o zaman falan diyor böyle. Gittiler hepsi bi odaya toplandılar sohbet ediyorlar bende artık acı zulüm gittim koridordaki demirlere tutunup hemşirenin dediğini yapmaya çalışıyorum bi anda ıkınma geldi bağırdım hocam geldi diye. Ikınmayı bilmiyorum hiç kimse bişey söylemedi daha önce de çok araştırdım ama anlamamıştım. O kadar güçlü ıkınma gelince panik oldum kendi kendime bağırarak ıkınmaya başladım. Beni alel acele sedyeye yatırdılar hala ıkınıyorum ordan birisi bağırıyor hooop napıyosun ablacım ıkınma doğumuna daha en az 2 saat var diyor. Durduramıyorum keyfimden yapmıyorum dedim. Geldiler suyumu patlatmak için. Baktılar tam açıklık olmuş doğum başlamış dediler doğum haneye aldılar. Çatala çıktım artık bitecek diye çok hevesliyim yanımdaki ebe bana o aralıkta hemen nasıl ıkınmam gerektiğini söyledi hemen yaptım. Sanırım 2. Ikınmada oğlum çıktı kesi attılar. Kafası çıkınca ıkınmayı bıraktırdılar karnıma bastırarak çıkardılar eşini çıkarırken çok zordu. Bebeğimi göğsüme koydular çok güzeldi ama hiç bişey yapamadım çok yorgundum konuşamadım bile onunla. Kıyafetlerini giydirdiler hazırladılar oğlumu. Beni bekledi orada yanımdaydı. Dikişler atılırken uyuşturmadılar ve her iğneyi tek tek hissettim ıkınırken oğlum çıkarken gıkım bile çıkmadı ama o dikişler atılırken resmen ökz gibi böğürdüm yapmadılar uyuşurucu iğneyi. Herşey bitti odamıza geçtik ayağa kalkabiliyorum iyiydim 7 tane dikişim oldu. Odam tek kişilikti. Bir tane kadın refakatçi alıyorlardı annem kaldı yanımda. Odaya geçtikten bi kaç saat sonra tam toparlanmaya başlamıştım dikiş kontrolü için çağırdılar gittim ve önden arkadan her yerden parmaklarını içeri sokup dışarı doğru dikişleri çekiştirerek açılma oluyor mu diye baktılar ağla ağla öldüm. Tekrar yeni dikiş atılmış gibi oldum yatağa kendimi zor attım. Tansiyonum falan aşırı düştü bakım odasına aldılar serum takıldı vs. Ertesi gün taburcu olurken tekrar dikiş muayenesi ve ben yine pert. Sonunda kurtuldum ve çıktım oradan.
Gelelim ikinci doğumuma. Çooookkk uzun bi süre çocuk istemiyorum derken oğlum 5 aylıkken hamile kalmışım haberim yok. Öğrendikten bi zaman sonra kontrole gittim 3 aylık olmuş direk ikili tarama yaptılar. Sadece ikili taramayı Bilkent şehirde yaptırdım sonra etlik şehir hastanesinde devam ettim. Nasıl doğuracağım nasıl bakacağım falan derken çevre baskıları başladı. Sonrasında su fazlalığından dolayı perinatolojide takip görmeye başladım. Erken doğum riskin var dediler. 39+2ye kadar sıkıntısız geldik şükür. Erken doğum riskin var dedikleri için hergün annem ve eşim sordular ne zaman doğuruyorsun diye artık çok sıkılmaya başladım. 39+2 olduğum gün 16 Mart Perşembe sabah eşim işe gidince beni aradı bişeyi unutmuş evde o sırada baktım biraz ağrım var. Eşime dedim sen geri eve gel. Bugün halledelim bu işi 😂 eşim geldi annem çalışıyor annemi aradım çok az sancılarım var Şuan çok iyiyim dedim ben seni aradığımda gelirsin dedim oğluma bakacaktı annem. Nolur nolmaz diye ben arar aramaz gelmiş. Ben gelme dedim çünkü biliyorum beni darlayacak hastaneye git git diye. Dediğim gibi de oldu. Ne burda duruyor ne beni durduruyor. İyi dedim kalk size gidelim orda bekleyim sancım çoğalamayınca ben hastaneye falan gitmem dedim. İlk doğumdan dolayı. Annemde beklerken baktık saat akşama yaklaşıyor bende hala bişey yok herkes doğuracağım diye işten çıkmış. Artık dedim yapacak bişey yok mecbura kaldık bugün doğuracağız. Saat 4 gibi hastaneye gittik eşimle. Doktora anlattım normalde çoktan suni ile başlatacaklardı ben kabul etmiyordum. Bu sefer yatırmamız lazım geç bile kalmışsın su fazlalığı olanları 39da alıyoruz dedi. Kaçarım yok kabul ettim yalnız alttan verilen fitili istemediğimi söyledim. Açıklığın başladıysa gerek yok dedi. Açılmama hiç bakmadılar dedim baktı 3-4 cm açıklığın var tamam sadece damardan verelim dedi çıktım yatış yapacağım yere bende hala sancı falan bişey yok yatış yerine gelenlerin muayene ve önlükleri giydiriliyor baya sıra var yere çöktüm tuvalet pozisyonunda bekliyorum açılmam falan olsun diye baya bekledim. Neyse sonunda sıram geldi tekrar muayene hala 4 cm açıklık önlüğümü giydim geçtim sancı odasına. Normalde herkesin sancı odası ayrı ayrı ve tek kişilik fakat yoğunluktan yer kalmadığı için geçici süre beni bir hastanın yanına verdiler refakatçi yatağını açtılar oraya yatırdılar. Saat 5.30 gibi yatış işlemlerim yapıldı 6ya doğru suni sancıya başladılar yattım bekliyorum kendi kendime söyleniyorum. Yandık bittik bu yatakta bugün geçer mi ikinci doğum hızlı olur diyorlar acaba burda kaç saat kalırım falan derken doktor geldi sordum tahmini kaç saat sürer doğum dedim ikinci doğum olduğu için 6-8 saat diyelim dedi benim moral sıfır sıfır sıfır. Bi oda boşa çıkınca beni odaya geçirirlerken eşyalarımı da eşime verecektim eşyalarım yanımdaydı üstümden çıkardıklarım telefonum falan. Neyse eşimle konuşuyorum arkadaşlarımla mesajlaşıyorum saat 6da başlayan sancı yarım saat sonra falan hissedilir olmaya başladı bi oda boşaldı beni oraya geçirdiler yatağa yattım saat 7ye doğru doktor geldi biraz sorular sordu falan konuştuk. Sonra açıklığıma bakarken beni ıkındırdı. Çok güzel ıkınıyorsun nereden öğrendin böyle ıkınmayı çok güçlü geliyo ıkınman 15-20 dakikaya doğum olur dedi ben şoktayım 8 saati duyduktan sonra sancılar da yoğun olmayınca umudumu kesmiştim. Hocam ciddimisiniz dedim evet dedi açılma 5 cmdi baktığında. Sonra gitti geldi suyunu patlatıcaz dedi patlattı içimdeki su boşalt boşalt bitmedi doktor şaşırdı resmen 3 kilo verdin bu nasıl bi su böyle dedi. Sonra bana ayağa kalk sağa sola kalçanı oynat bebek otursun kanala iyice dedi ben geliyorum dedi kalktım yaptım sancılar çok şiddetlendi ama nefes alıp vererek ve hızlı hızlı hareket yaparak atlattım. Sonra doktor geldi. Yattım açıklığa bakarken beni ıkındırdı ıkınma hissimin gelip gelmediğini bile anlayamadan sancın var ıkın dedi ıkındım açıklığın tam doğuma gidiyoruz dedi apar topar sandalyeye oturttular beni doğumhaneye girdik ben ter boşaltıyordum o sırada doğumhane buz gibi yüzüme vurunca çok sevindim orda çalışan abla çatal masasına örtü sermeye çalışırken doktor bağırdı doğum başladı napıyorsun çekil diye ayağa kalktım bi ıkınma geldi yatağa beni zor attılar tek bacağım çatalda tek bacağımı yerleştiremeden doğurdum tek ıkınmada çıktı yavrum. Bu sefer kesi atılmadı ama sancı verilmesiyle doğum arası toplamda 1saat sürdüğü için çok hızlı olduğundan dolayı çok yırtığım oluştu. Dikişim baya var. Doktorlar genel olarak çok iyiydi hemşireler de öyle. Doktora yalvara yakara ağrı kesici iğne yaptırdım yinede dikişleri hissediyordum. O dikişler atılırken iki doğumda da resmen kendimden geçtim. Dikişim yaklaşık 1.30 saat sürdü. Artık herşey bitti ve beni kaldırmaya hazırlanıyordu hemşireyle biraz sohbet ettik dedim ki beni salın artık nolur gidiyim dedim o kadar mı bıktın bizden dedi siz benden bıkmadınız mı dedim dikiş atılırken çok fazla konuştum çünkü sarhoş gibiydim aynı 😂 hayır seni salmıycam dedi soran olursa da gözleri çok güzeldi bakmaya doyamadım derim dedi ☺️☺️çok tatlı dilli hemşireler doktorlar vardı beni kaldırdılar bebeğimi verdiler emzirdim doğumhanede. Sonrasında servise çıkardılar iki kişilik bir odaya koydular yanımda refakatçi olarak eşim kalacak tek kişilik odaya geçmek istiyorum dedim görevli abla hemşireye söyledi tek kişilik odaya geçirdiler beni. Odaları çok güzel ve temizdi. Yanımda eşim kaldı. Doğumdan sonra yanınıza bir süreliğine görmek için gelebiliyorlar problem eden olmuyor. Sürekli kontrole geliyor doktorlar hemşireler çok ilgili ve tatlı dillilerdi. Kontroller yapılınca büyük oğlum evde olduğu için aklım ondaydı doktorlarla konuşup eve gitmek istediğimi söyledim acil bişey olursa annemin evi hastaneye yakındı acile gelirim dedim. Akşam saat 7.19da doğum yaptım ertesi sabah 9da hastaneden çıktık. Çoookk aşırı hızlı bir doğum oldu asla böyle beklemiyordum. Buraya kadar gelen bordo berelileri şimdiden alkışlıyorum. Ne sormak isterseniz sorabilirsiniz hepsini Şimdi iki oğlumda yanımda yatıyor rabbime şükür Allahım inşallah bebeğini kucağına almayı bekleyen kucağının dolmasını bekleyen çocuk isteyen herkesin rabbim yardımcısı olsun herkesin dualarını kabul etsin tüm hamişleri bir avazda kolaylıkla kurtarsın ❤️☺️🤲🏻🤲🏻 tüm soruları cevaplayabilirim. Gönderin gelsin ☺️