Güzel anne adayları hepinize merhaba,🥰 öncelikle ilk çocuğuna doğum yapacak olanlar için şunu söylemeliyim ki aklınızda hangi doğum şekli varsa inançlı olmanızı öneririm. Zira benm hikayemde inanmak başarmanın yarısıdır sözü hayat buldu. Ben normal doğumu çok istiyor ve hayati bir tehlike olmadığı sürece normalden yanaydım. Belki nasıl bir sancı ile karşılaşacağımı bilmediğimden korkum da son ana kadar hiç olmadı. Siz de korkmayın çünkü pskolojiniz doğumunuzu etkileyecektir. Gelelim doğum hikayeme, 16 mart sabah 05.00 gibi adet sancısıyla yataktan kalktm ancak karnım ağrıyor sandm bir tuvalete gitmek istedm ve affedersiniz büyük abdestimi yaptm geçer sandm ancak aynı sancıdan tekrar olunca eşim kalk gidelm doğum sancısı bu dedi. Ben hala inanmıyordum sancım geldiğine. Dur aralıkları kontrol edeyim dedm ve sancı aralıklarımın ilk önce 6 dk sonra 5 ve 4e düştüğünü fark ettm. Tabi bu söylediklerim yarım saat içinde oldu. Eşimin benden önce sancıları anlaması beni güldürmüştü. Hemen annem ara dedm. Valizi puseti aldk çıktık. Yolda sancılar 2 ve 1 dk ya düştü. Acildeki doktor muayene edince açıklığın çok iyi 4 cm olmş dedi ve hemen nst’ye yönlemdirildm. O esnada yatış işlemlerim yapıldı. Nst bitince personel beni tekerlekli sandalyeyr aldı ve hemşire eşliğinde beni sancı odasına götürdüler. Bir Doktor daha oraya gelip beni muayene edecekmiş. Odada yaklaşık 2saat kaldm doktor gelene kadar da sancıyı idare etmeye çalıştım hep yürüdüm plates topu vardı kalça hareketleri yaptm. Çömelip kalktm derken doktor geldi ve açıklığı 6cm olmş. Bu arada refakatçi olan annem bundan sonraki doğum yapacağım oda belli olunca gelebilirmiş. Muayeneden sonra beni asıl doğum yapacağım odaya aldılar. Bu oda tek kişilik bir odaydı. Doğum başlayınca yatak çatala dönüşüyor, techizatlerı getiriyorlar. annem de oraya geldi ve sancılarımı orda çekmeye devam ettm annem de yardımcı oldu belimi ovaladı güç verdi. 2 saat daha orda kendi sancılarımı çektim ve ebeler suni sancı ve nst bağladılar. Neden suni sancı dediğimde doğumun daha çabuk olsun diye dediler. Sunidem sonra sancılarımı uzanarak çektim ancak bu saatten sonra hatırldğm tek şey belimin neredeyse kurulacağını hissetmemdi. Uzman doktor ebeler asistanlar hemşireler hepsi yanımdaydı doktorum handan turhan karakuş çok güzel gidiyorsun ilk doğumuna göre harika 8cm olmş diyerek beni motive etti. Onun güler yüzlülüğü bana çok iyi gelmişti. Buraya kadar annem hep yanımdaydı sancılarımın artık son anlarındaydm doktor odadan çıktı bu esnada annem ona" kızım çok hassastır bayılabilir demiş 😂 doktor da daha ilk doğumu o yüzden 2 veya 3 saatte doğurur demiş. O esnada Ben çığlık atınca doktor odaya geri geldi vee açılmama baktı 9 cm olmştu. Doğum başlıyor dedi. Nu esnada doktorun kolundaki çantayı görünce nereye gidiyorsunuz demişim 😂 gülerek korkma burdaym sadece çantamı aldm yanıma dedi. Doğumumu asıl yapan asistan Beni ok güzel yönlendirdi. Ikın dediğinde ıkındm. Çok iyi ilerliyoruz sancın gelince tüm gücünle Ikın brn dur dediğimde ıkınmayı bırak dedi. Bebeğin saçlarını görüyorm süpersin yapabilirsn diyerek bana güç verdi. 5 ıkınmada bebeğimi bucağıma verdiler ten tene temasımız oldu bebeğimin doğmasıyla ağlaması bir oldu. O esnada öyle bir rahatladım ki anlatamam.. Hem güzel duygular içinde kızıma dokundum hem de o ağrılar birden yok oldu. . Yaklaşık 10 kişi vardı odamda. 5 kişi bebekle ilgilenirken diğerleri benmle ilgileniyor biri diikişimi yapıyor ötekiler yardm ediyordu. O esnada uzman doktor geldi duruma baktı bir kaç öneride bulundu ve ona ekibine güler yüzlülüğü ne teşekkür ettm. O da bana "biz de senin bu cesaretin ve kibarlığn için teşekkür ederiz dedi. Ben Suni den sonra 20 dk içinde bebeğimi kucağıma aldm. Söylenenleri yaptm bağıtmamaya çalıştım. Her sancıda doğru nefes alıp verdm ve var gücümle ıkındm. Sonuç mükemmel oldu. Kısa sürede kurtuldum. Ben her şeyden çok memnun kaldm. İnşallah sizin dee böyle pozitif hikayeleriniz olur. Yeterki siz inanın. 🤲🌸Allah gönlünüze göre versin. Kolay değil ancak kendinize güvenirseniz beceremeyeceğimiz hiçbir şey yok 🥰